НОВИНИ

Давид Борбалан: Разбирам недоволството на клубовете от съдийските грешки

давид борбалан разбирам недоволството клубовете съдийските грешки
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:53, 05.10.2023
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Шефът на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан е доволен от развитието на арбитрите у нас в месеците, откакто той пое работата. Според него, постоянните назначения на важни мачове в Европа са потвърждение за това. Испанският топ-арбитър на първо място благодари на медиите за вниманието.
Целият съдийски екип за "вечното дерби" ЦСКА – Левски днес даде пресконференция, каквато не се беше провеждала до момента. Идеята за тази медийна среща е именно на Фернандес Борбалан.

"Благодаря на първо място за присъствието и интереса и за коректните въпроси, които бяха отправени към съдийския екип за дербито ЦСКА – Левски. Нашата идея за това събитие е дадем дължимото на медиите. Знаем какво обществено значение имат те за отразяването на такива събития и затова още веднъж ви благодаря. Надявам се, че тази инициатива ви е харесала и се надявам да продължим по същия път, защото ние оценяваме вашата роля и я намираме за много важна в целия футболен процес", започна Давид Борбалан.

Георги Кабаков: Мотивирани сме целия екип, напрежението няма да повлияе

Реферът на дербито ЦСКА София - Левски Радослав Гидженов: Спокоен съм и мисля, че ще се справя

"Разбирам недоволството на клубовете след такива ситуации, ние също сме недоволни от грешките. Нашата цел е броят на грешките да бъде нула, работим постоянно за подобряване на нивото на съдийство", заяви шефът на Съдийската комисия относно грешките на рефера Георги Гинчев и неговата бригада в дербито между Левски и Лудогорец от последния кръг на Първа лига.

Борбалан не коментира конкретно какви са били грешките на съдиите, нито отговори на острата позиция от страна на Левски след срещата. Борбалан разясни защо за главен съдия на дербито ЦСКА - Левски е назначен Радослав Гидженов, а не първият в ранглистата Георги Кабаков.

"Разбира се, че ценим високо съдията, който е номер 1 в ранглистата, но оценяваме и останалите топ съдии в България, имаме още ключови мачове и всеки ще получи възможност да съдийства на важен мач. Още в началото казах, че ще разчитаме на български съдии и вярваме, че те могат да се справят. Българското съдийство е на добро ниво, получаваме потвърждение за това с международни наряди, имаме и съдия, който ще ръководи мачове от световното първенство за юноши. Всеки месец имаме авторитетни назначения. Нашата философия е, че за всеки мач и всяка позиция ние търси най-подходящите хора, независимо дали те са били на даден мач или даден клуб в последния кръг", каза испанецът.

За представянето на Георги Кабаков и цялата бригада в Шампионската лига за мача Галатасарай – ФК Копенхаген: "Това е още една оценка, че българското съдийство е на добро ниво. Постоянно получаваме потвърждение за това. Вече имаме и съдия, който ще ръководи мачове от Световното първенство за юноши. Всеки месец имаме авторитетни назначения и това показва, че българското съдийство високо ниво".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Организаторите на Игрите в Париж 2024 пускат дневни карти с цена от 24 евро за Параолимпиадата
Организаторите на Игрите в Париж 2024 пускат дневни карти с цена от 24 евро за Параолимпиадата
Депутатите приеха на второ четене с 140 гласа "за" Закона за биологичното разнообразие
Депутатите приеха на второ четене с 140 гласа "за" Закона за биологичното разнообразие