НОВИНИ

Дешан извика двама дебютанти за двубоите с Италия и Белгия

Първа повиквателна получиха новото попълнение на Байерн Мюнхен Майкъл Олизе и халфът на Борусия Мьонхенгладбах Ману Коне.

дидие дешан остава начело франция евро 2024
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 29.08.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан обяви листата си с футболисти за мачовете на "петлите" в Лигата на нациите срещу Италия (6 септември) и Белгия (9 септември).

Първа повиквателна за Франция получиха новото попълнение на Байерн Мюнхен Майкъл Олизе и халфът на Борусия Мьонхенгладбах Ману Коне.

Роденият в Лондон Олизе кара повече от перфектно лято, като първо направи впечатляващ трансфер в Байерн, а след това попадна в селекцията на Тиери Анри в олимпийския тим на Франция и игра финал на турнира, загубен от Испания. Бившото крило на Кристъл Палас за първи път ще се събере с френските национали на базата в Клерфонтен.

Първа повиквателна получи и 23-годишният Ману Коне, който също беше част от олимпийския отбор на Франция на Игрите в Париж. Той направи трансфер в Борусия Мьонхенгладбах от Тулуза през 2021.

В тима на "петлите" се завръща и защитникът на Челси Уесли Фофана.

От списъка на Дидие Дешан отсъстват контузеният халф на Реал Мадрид Едуардо Камавигна, както и Адриен Рабио, който напусна Ювентус през лятото и в момента е без клуб. В защита не бе повикан Бенжамен Павар от Интер, чието място в тима вече е сериозно застрашено.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сампдория уволни Андреа Пирло
Сампдория уволни Андреа Пирло