НОВИНИ

Димитър Бербатов настоя моментално да бъде свикан конгрес на БФС

Бившият футболист говори пред журналистите по време на визитата си във Варна, където гостува по покана за участие в среща-дискусия на тема "Спорт, образование и бизнес – по моя начин", организирана от Студентският съвет към Икономически университет в морската ни столица

димитър бербатов настоя моментално свикан конгрес бфс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:14, 06.10.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов гостува във Варна покана за участие в среща-дискусия на тема "Спорт, образование и бизнес – по моя начин", организирана от Студентският съвет към Икономически университет в морската ни столица.

Пред журналистите на излизане от сградата бившият футболист коментира и сагата с БФС, описвайки я като "сапунена опера" и настоя за свикване на нов конгрес.

"Сагата с БФС върви бавно, но славно. Тя става сапунена опера. Всичко е с краката нагоре и е обърнато в такава посока, в каквато не трябва да е всъщност. И от една надпревара, каквито трябва да са такива събития, се получава една битка и то изключително мръсна битка, която се води на различни фронтове. Кога има затишие, кога страстите бушуват, но едно е ясно, че ние продължаваме да се борим и да работим по въпроса футболът ни да се промени към добро", сподели Бербатов.

"Ако питате мен моментално трябва да има конгрес на футболния съюз, тъй като ръководството трябва да подаде оставка и да се свикат нови избори", каза още той.

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България сподели още, че продължават съдебните дела около легитимността на конгреса, проведен през октомври 2021-а година и допълни, че гояла част от българската футболна общественост иска промяна.

По повод срещата в университета Димитър Бербатов благодари за поканата и каза, че ще има и други подобни прояви. Според бившия национал всичко в живота и професията опира да амбиция и желание за това колко искаш, дали обичаш да го правиш, за това колко успешен можеш да станеш, как се стига до там.

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед коментира още, че когато трябва да говориш на подрастващи и младежи става още по-предизвикателно и добави още, че образованието е ключово в развитието на едно дете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден от срещата в Гранада: Евролидерите обсъждат подкрепата за Украйна
Втори ден от срещата в Гранада: Евролидерите обсъждат подкрепата за Украйна
Селекционерът на Литва обяви групата за гостуването на България в евроквалификациите
Селекционерът на Литва обяви групата за гостуването на България в евроквалификациите