НОВИНИ

До края на деня ще бъде предимно слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 24.12.2020
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня времето в по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг и ще остане топло с максимални температури между 11° и 16°.

И утре на Коледа времето ще се задържи топло за сезона. Рано сутринта в празничния ден ще е между 3° и 8°, а максималните температури ще са между 12° и 17°. Отново ще има слънчеви часове, но след обяд ще започне да се заоблачава.

В следобедните часове и над планините облаците ще са повече, но все още ще се задържи без валежи. Ще духа силен югозападен вятър и времето ще остане топло за сезона с температури в курортите около и над 10 градуса, в района на Алеко максималната температура ще е 6 градуса.

В Европа, ветровито ще е по северното крайбрежие на Британските острови и в Норвегия. Значителна ще е облачността над Централна Европа - в северните райони ще е без валежи, докато над южните, където температурите ще се понижат, ще вали сняг, по-значителен в района на Алпите. Снеговалежи ще има и в Източна и Северна Европа, а дъжд ще вали на Апенините и в северозападната половина на Балканите.

У нас дъждът ще дойде през нощта срещу събота, като най-напред ще завали в в северозападните райони. Валежите там ще продължат и в събота през деня.От север ще проникне студен въздух и дневните температури в Северна и Западна България ще се понижат. В неделя ще вали в цялата страна, значителни по количество ще са валежите в Западна и Южна България. Температурите в северната половина от страната ще се понижат още и в северозападните райони и Предбалкана дъждът ще премине в сняг, а в североизточните временно ще се примесва със сняг. В понеделник валежите ще спрат, най-късно в източните райони. През следващите дни облачността ще е разкъсана, а температурите ще останат високи за края на декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зингаревич замрази преговорите за Ботев (Пловдив)
Зингаревич замрази преговорите за Ботев (Пловдив)
Илия Груев-младши дебютира за Вердер
Илия Груев-младши дебютира за Вердер