НОВИНИ

Дузпа лиши България от престижно равенство с Русия в Москва

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:26, 05.06.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
дузпа лиши българия престижно равенство русия москва
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол загуби минимално от Русия с 1:0 в приятелски мач, игран на "ВТБ Арена" в Москва. "Лъвовете" стояха добре на терена през целия мач, но дузпа в 83-ата минута на Валентин Антон не позволи на националите да постигнат второ равенство с участник на Евро 2020.

Контролата бе излъчена пряко в ефира на БНТ 3 и онлайн в спортната секция на bntnews.bg

Срещата започна силно за България, като първата сериозна възможност пред вратата на Русия бе създадена още в 3-ата минута. Капитанът Кирил Десподов пусна извеждащ пас към Момчил Цветанов в наказателното поле на "Сборная", но стражът Антон Шунин скъси дистанцията и отби удара. Топката попадна в Доминик Янков, който при опита си да нанесе удар извърши нарушение в атака.

Най-доборо положение за Русия се откри в 37-ата минута, когато триходова атака на "Сборная" завърши с подаване към непокрития Роман Зобнин в наказателното поле на България. Полузащитникът на домакините стреля слабо по земя и не затрудни Иван Караджов, който спокойно улови кълбото.

Така двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство след първите 45 минути игра.

В 73-ата минута влезналият като резерва Георги Георгиев спаси най-критичната ситуация пред вратата на България отбор за целия мач. Едно центриране от ъглов удар на "Сборная" попадна в краката на 37-годишния Юрий Жирков, който нанесе туповен изстрел с десния крак, но българският страж показа брилянтен рефлекс и запази мрежата си суха.

Българският шанс за промяна на нулевото равенство се появи в 76-ата минута. Бирсент Карагерен пусна хубав извеждащ пас по дясното крило към Кирил Десподов, който направи силно диагонално подаване към Атанас Илиев, но нападателят на Ботев (Пловдив) не можа да си спре топката и да застраши вратата на Антон Шунин.

В 83-ата минута Русия получи правото да изпълни дузпа, след като Валентин Антов направи нарушение срещу Алексей Миранчук. Александър Соболев реализира с изстрел по земята в левия долен ъгъл на Георги Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прелитането на беларуска авиокомпания през България на 2 юни не е нарушение
Прелитането на беларуска авиокомпания през България на 2 юни не е нарушение
Рекорд! Италия ваксинира 600 000 за ден
Рекорд! Италия ваксинира 600 000 за ден