НОВИНИ

Емил Стоилов ще играе под наем в Менорка

Емил Стоилов
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 16.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболният национал Емил Стоилов ще играе за нов отбор в Испания. Центърът на националния отбор поднови договора си с Естудиантес за още една година, включвайки сезон 2024/2025 и премина под наем от втородивизионния испански клуб в третодивизионния Менорка до края на сезона. Стоилов вече е на Балеарските острови, където помнят с добро българските баскетболисти.

Преди години на острова на легендарния тенисист Рафаел Надал игра и друг национал – Калоян Иванов, който си спечели уважението на местните баскетболни фенове със сърцатата си игра.

„Много съм развълнуван да бъда част от този страхотен отбор и се надявам да мога да помогна на тима да изпълни целите си този сезон. Познавам се с много от играчите и треньорите, така че пристигането ми тук ще бъде като да се върна у дом. Чувал съм доста за феновете и съм виждал пълната зала на мачовете на Менорка. Вижда се, че хората се наслаждават на баскетбола и преживяват всеки мач, така че е важно да продължим добрата посока, в която се движи тимът“, каза пред клубния сайт Емил Стоилов.

Старши треньорът на Менорка Хавиер Замора определи Стоилов като „играч с изключителен потенциал“.

„Той има много умения в нападение и страхотно присъствие в защита. Освен това той е човек с огромно сърце и ценности, които са пример във всяка съблекалня. Много съм щастлив да се срещна отново с него и бих искал да благодаря на Естудиантес за доверието и възможността да участвам в развитието на техните обещаващи млади играчи“, заяви наставникът.

Менорка заема второ място във временното класиране на регион „Изток“ на трета дивизия – LEB Plata в Испания с 15 победи и 4 поражения. За състава предстои гостуване на Прат на 18 февруари.

Стоилов вече се присъедини към новия си тим, като ще може да дебютира още в събота в дербито с Прат.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислава Христова и Сепси с нова победа в Румъния
Борислава Христова и Сепси с нова победа в Румъния
Министърът на икономиката: Ще има спад в цените на храните
Министърът на икономиката: Ще има спад в цените на храните