НОВИНИ

Финландия забранява влизането в страната на неваксинирани пътници

финландия забранява влизането страната неваксинирани пътници
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:12, 28.12.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Финландия забранява на неваксинирани пътници да влизат в страната, за да се пребори с новия вариант Омикрон, съобщи АФП.

Финландия обяви, че ще блокира влизането на чуждестранни пътници, които не са ваксинирани срещу COVID-19, тъй като засилва борбата си срещу силно мутиралия вариант на вируса Омикрон.

Вече ще се разрешава влизането само на чуждестранни пътници с отрицателен тест за COVID-19, които могат да докажат пълна ваксинация или прекарана инфекция, съобщи Министерството на вътрешните работи след заседание на правителството.

Говорител на граничната охрана потвърди, че неваксинираните чужденци ще бъдат връщани, освен ако не са в списъка с изключения, който включва пребиваващи във Финландия, работници от първа необходимост и дипломати.

Мярката засяга и гражданите на ЕС.

"Независимо от произхода на чуждестранния гражданин, всеки трябва да представи сертификат за ваксинация и отрицателен тест с давност по-малка от 48 часа", заяви Томи Кивенджури от граничната охрана.

Мярката влезе в сила в 14.00 ч. по Гринуич днес и последва седмици на затягане на граничните мерки в целия Европейски съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи загуби и Ървинг Лосано за мача срещу Ювентус
Наполи загуби и Ървинг Лосано за мача срещу Ювентус
Лудогорец продаде Кристиан Кахлина в САЩ
Лудогорец продаде Кристиан Кахлина в САЩ