НОВИНИ

Фон дер Лайен отмени прояви в ЕП заради COVID-19

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:41, 17.01.2022
Чете се за: 01:27 мин.
По света
фон дер лайен отмени прояви заради covid
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отмени участието си в пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург заради ковид.

"Шофьорът ми даде положителна проба и за съжаление трябва да участието си в пленарната сесия на Европейския парламент", написа тя в Туитър.

Европейският парламент открива тази вечер в Страсбург пленарната си сесия с възпоменателна церемония в памет на председателя на ЕП Давид Сасоли, който почина преди седмица седмица точно в края на своя мандат.

Как ще бъде запомнен Давид Сасоли и кой ще го наследи на поста председател на ЕП

Утре ЕП ще избира наследник на Сасоли. Евродепутатите ще могат да гласуват и дистанционно. Новият председател трябва да получи абсолютно мнозинство (50% плюс един) от действителните гласове, за да бъде избран.

Досега четирима евродепутати са обявили, че се кандидатират за председател. Очаква се новият председател да бъде Роберта Мецола от ЕНП от Малта.

Останалите кандидати са Алис Кунке (Зелени, Швеция), Косма Злотовски (ЕКР, Полша) и Сира Рего (Левите, Испания). Резултатът от първото гласуване ще бъде обявен утре около обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЛС сезира прокуратурата заради агресията срещу лекар в Русенско
БЛС сезира прокуратурата заради агресията срещу лекар в Русенско
Цветан Соколов остава в националния отбор поне до лятото
Цветан Соколов остава в националния отбор поне до лятото