НОВИНИ

Ген.-майор Явор Матеев: Специалните сили са готови да се включат в охраната на границата

Николай Минков
от Николай Минков
10:41, 26.08.2021 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Специалните сили са готови да се включат в охраната на границата, заяви командирът на Силите за специални операции генерал-майор Явор Матеев по време на българо-американска подготовка на полигона "Црънча".

Той уточни, че командосите са готови да приложат специфични техники и способи като секретни постове, специално разузнаване и наблюдение, задържане и недопускане на нелегално навлизане на територията на страната. Ще се използва щатното въоръжение на командосите.

"Готови сме. Много от тактиките и действията са подходящи при една такава обстановка. Чрез нашите специални постове, специално разузнаване, чрез действия, които са много близки до директните акции, ние ще успеем да неутрализираме незаконното влизане на мигранти на територията на страната. При взаимодействие с колегите от МВР и Гранична полиция ще извършим необходимите действия, така че това да не се допусне", заяви ген.-майор Матеев.

Да наблюдава демонстрациите днес дойде и посланикът на САЩ Херо Мустафа.

Военният министър Георги Панайотов прие почетния строй.

В рамките на ВИП деня на българо-амерканската 30-дневна подготовка на командосите от двете държави бяха показани действия по проникване в сграда и обезвреждане на терористи, десант чрез скокове с парашут, динамична стрелба, бойни ръкопашни техники.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията по вписванията: Изпълкомът на БФС от 19 август е нелегетимен
Агенцията по вписванията: Изпълкомът на БФС от 19 август е нелегетимен
Изабелла Шиникова пропусна два мачбола и отпадна от US Open
Изабелла Шиникова пропусна два мачбола и отпадна от US Open