НОВИНИ

Германия настоява за повече ограничения за неваксинираните

германия настоява повече ограничения неваксинираните
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:48, 09.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Председателят на Световната медицинска асоциация Франк Улрих Монтгомъри призова да се засили натискът върху онези жители на Германия, които не са се ваксинирали.

„За да бъде спряна четвъртата вълна, докато ситуацията не е станала критична, на територията на цяла Германия, където това е възможно, да бъде въведено „правилото 2G”, заяви Монтгомъри.

Според него, едва ли властите в страната ще успеят да повишат нивото на ваксинация с помощта на мобилни центрове. В съответствие с „правилото 2G”, само ваксинираните и преболедувалите могат да посещават ресторанти и други обществени заведения.

В тези места, където на практика няма как да бъдат изключени неваксинираните, както например в обществения транспорт, трябва да бъде приложено по-строгото „правило на 3G”, отбелязва Монтгомъри.

Онези, които не са се ваксинирали, ще трябва да предоставят актуални PCR тестове, тъй като бързите тестове ще бъдат недостатъчни. Според Монтгомъри това може да послужи за стимул за ваксинация.

Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан отново призова всички жители на Германия, които все още не са се ваксинирали срещу коронавирус, да го направят.

„Всяка ваксина е от решаващо значение, колко безопасно ще преживеем есента и зимата. Сега ставаме свидетели на пандемия на неваксинираните”, каза той, подчертавайки, че в интензивните отделения неваксинираните срещу ковид пациенти са между 90 и 95%.

Шпан подчерта, че ваксинацията е въпрос на лично и свободно решение на всеки гражданин. В същото време той отбеляза, че от това решение зависят и останалите хора и в тази връзка даде за пример своето собствено семейство и колеги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират плановите операции във Варненска област от утре
Спират плановите операции във Варненска област от утре
Представиха нов клас луксозни електромобили
Представиха нов клас луксозни електромобили