НОВИНИ

Граждански арест от дете: 10-годишна каратистка спря шофьор, употребил алкохол

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 15.01.2023
5249
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

10-годишната шампионка по карате от Бургас помогна за задържането на пиян шофьор. Двамата с баща си извършили граждански арест в района на училище, а шофьорът се оказва със солидно количество алкохол в кръвта.

Четвъртокласничката Анабел си тръгвала от училище. На входа, минути преди баща ѝ да я вземе, забелязала шофьор в нетрезво състояние.

"Той имаше чашка алкохол в ръката и залиташе, когато вървеше. Казах си, че трябва да кажа веднага на баща ми. Той се обади на тел. 112 и извикахме полиция. След като полицията дойде, мъжът отправяше закани и обиди към баща ми", разказа Анабел Атанасова.

"Слязох и го питах: Добре ли сте?. Той ми каза: "Супер се чувствам". Лъхна ми и го питах: Пил ли си?, а той каза: Ама разбира се, че съм пил. Казах: как караш бе човек, я слизай веднага от колата и оставай ключовете", допълни бащата на Анабел Тихомир Атанасов.

Въпреки по-агресивното държание на шофьора, малката Анабел казва, че не се е притеснила, тъй като много добре знае как да се защитава.

"Има призови места както в национални, така и в международни първенства, в които клубът е участвал. Реагирайки в тази ситуация Анабел и баща ѝ са преустановили нещо, което е можело да доведе до необратими щети", каза сенсей Гергана Апостолова, треньор на Анабел.

БНТ: Какво искаш да кажеш на хората, които се качват пияни зад волана?

"Да не го правят, защото може да стане фал", каза Анабел.

"Нека да не излезе самохвално, естествено, е възпитавана да бъде съвестен гражданин и да отстоява позиция, но спортът също възпитава и то много – на дисциплина, на постоянство", допълни баща ѝ.

А шофьорът – 55-годишен мъж, е тестван от полицията, като пробата му е показала 2,78 промила алкохол. Бил е задържан за 24 часа. Очаква се да бъде глобен, а шофьорската му книжка – отнета. Може да му бъде повдигнато и обвинение.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Третият мандат отива в БСП - политическите реакции и коментари (ОБЗОР)
Третият мандат отива в БСП - политическите реакции и коментари (ОБЗОР)
Алмерия и Атлетико Мадрид не излъчиха победител
Алмерия и Атлетико Мадрид не излъчиха победител