НОВИНИ

Ига Швьонтек победи Арина Сабаленка и ще спори за титлата на Финалния турнир на WTA в Канкун

Полякинята ще спори за трофея с американката Джесика Пегула. Ако спечели може се върне на върха в световната ранглиста и да завърши годината като номер 1

ига швьонтек победи арина сабаленка спори титлата финалния турнир wta канкун
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:06, 06.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Четирикратната победителка в турнирите от Големия Шлем Ига Швьонтек (Полша) се класира за мача за титлата на Финалния турнир на WTA в Канкун (Мексико) с награден фонд 9 милиона долара.

Номер 2 в световната ранглиста Швьонтек победи първата поставена Арина Сабаленка (Беларус) с 6:3, 6:2 за 1:36 часа. Двубоят беше прекъснат заради дъжд след третия гейм в събота и се доигра ден по-късно.

Полякинята ще спори за трофея с американката Джесика Пегула, а ако спечели може се върне на върха в световната ранглиста и да завърши годината като номер 1

Настоящата номер 1 Сабаленка елиминира Швьонтек на полуфиналите в този турнир преди година, но сега полякинята взе реванш. Тя направи един пробив в първия сет и два във втория и спечели мача сравнително лесно.

Швьонтек е изправена пред трудно предизвикателство срещу намиращата се в отлична форма Пегула, която победи шампионката на Откритото първенство на САЩ Коко Гоф с 6:2, 6:1, за да стигне до мача за титлата.

"Пегула е страхотен играч и напълно заслужава да бъде на финала на всеки турнир. Знам, че няма да е лесно. Утре ще се съсредоточа върху себе си. Тя е наистина стабилна и може да се справи с всичко психически. Ще се опитам да дам 100 процента от себе си. Това е всичко, което мога да направя", каза полякинята.

Нито една от двете финалистки не е загубила сет досега в Канкун. Пегула победи Швьонтек в последната им среща на полуфиналите в Монреал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция изпрати за първи път хуманитарна помощ за Газа
Гърция изпрати за първи път хуманитарна помощ за Газа
Президентът Румен Радев с нови критики към премиера заради шефа на ДАНС
Президентът Румен Радев с нови критики към премиера заради шефа на ДАНС