НОВИНИ

Илия Кузманов, СФСМВР: Започва да има проблем в сектор "Сигурност"

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 28.05.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Синдикалната федерация на служителите в МВР обяви, че подновява протестите си в началото на юни. Служителите в затворите също се включват в недоволството. Защо се стига дотук отново, след като преди близо месец имаше среща с вътрешния министър Бойко Рашков - гост по темата в "Говори сега" беше Илия Кузманов зам.-председател на Синдикалната федерация към МВР.

Не се случва това, което беше обещано, което беше прието. Мога да кажа, че не се спазва Библията на коалиционните партньори - коалиционното споразумение. Нищо от това, което приеха не се случи, категоричен е Кузманов.

Оценката е слаб 2 - бумащината се увеличи, несвойнствените дейности не са премахнати. Не са изпълнени и обещанията за дигитализация - обемът на хартията се е удвоил, утроил, посочи Кузманов.

Униформите са нефункционални и скъпи, поръчките продължават да се печелят от едни и същи хора. Това е подигравка, която държавата си позволява към служителите на вътрешните ведомства. Вече няма проблем в МВР, започва да има проблем в сектор "Сигурност", смята Кузманов.

Към ден днешен ние дори не знаем какво МВР е предложило на министерството на финансите като параметри и какво е поискано, заяви той по въпроса за заплатите в МВР. Нашето усещане, че има комуникационен проблем между министерствата, допълни Кузманов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шарл Льоклер спечели полпозишъна в Монако след хаотичен край на квалификацията
Шарл Льоклер спечели полпозишъна в Монако след хаотичен край на квалификацията
Ротердам ще приеме Световното първенство по спортна гимнастика през 2026 година
Ротердам ще приеме Световното първенство по спортна гимнастика през 2026 година