НОВИНИ

Интер разгорми Рома насред "Олимпико"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:33, 04.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
интер разгорми рома насред олимпико
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Италианският шампион Интер разгроми като гост Рома с 3:0 в едно от дербитата на 16-ия кръг на Серия "А".

Гостите от Милано откриха резултата на "Олимпико" по фамозен начин. В 15-ата минута Хакан Чалханоолу стреля директно от ъглов удар и реализира във вратата на "рилските вълци", след като топката тупна пред голлинията и мина между краката на стража Руи Патрисио.

Многоходова акция на "нерадзурите" в половината на Рома завърши с подаване на Чалханоолу към Един Дзеко в наказателното поле на домакините, а босненският стрелец на Интер се разписа с удар от точката за изпълнение на дузпа.

Интер направи преднината си класическа в 39-ата минута, когато Алесандро Бастони центира към вратарското наказателно поле на Рома, а Дензъл Дъмфрис с глава покачи резултата на 3:0.

Победата в Рим остави момчетата на Симоне Индзаги на второто място в таблицата с 37 пункта, на точка зад временния лидер Милан, който по-рано победи като домакин Салернитана с 2:0. Съставът на Жозе Моуриньо е пети с 25 точки от 16 срещи в първенството.

В четвъртък Рома гостува на ЦСКА в последния кръг от групите на Лигата на конференциите, като двубоят на Националния стадион "Васил Левски" е с начален час 19:45 българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция отново е под вода
Венеция отново е под вода
Бетис нанесе първа загуба на Барселона под ръководството на Шави
Бетис нанесе първа загуба на Барселона под ръководството на Шави