САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Казината в Лас Вегас отварят отново врати на 4 юни

от БНТ , Източник: БГНЕС
23:08, 27.05.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света
казината лас вегас отварят отново врати юни

Казината в Лас Вегас, затворени над два месеца заради пандемията, ще могат да се отворят отново постепенно от следващата седмица, при условие че ограничат капацитета си и прилагат подходящи санитарни мерки, съобщи губернаторът на Невада.

Губернаторът Стив Сисолак взе решение да разреши отварянето на казината отново на 4 юни, след като се срещна със здравните експерти и комисията за контрол на игрите в Невада.

"Каним посетители от цялата страна да дойдат тук, за да се забавляват добре, както преди, но ще бъдем разумни и внимателни", каза той пред журналисти, твърдейки, че е взел "всички възможни предпазни мерки “.

"Не мисля, че ще намерите по-безопасно място от Лас Вегас на 4 юни, с протоколите, които имаме, тестовете, които имаме, и проследяването, което ще бъде извършено дотогава", настоя Стив Сисолак.

В своите препоръки, комисията препоръчва ограничаване наполовина на капацитета на заведенията и да не се допускат повече от трима души на игралните маси, а също така поиска премахването на един от два стола в редиците на игралните автомати, за да се осигури физическо дистанциране.

Някои служители изразиха загриженост за рисковете от възобновяване на дейността.

"Това е въпрос на живот и смърт за служителите. Призоваваме всички да бъдат изключително предпазливи", заявяват от влиятелния профсъюз, който представлява около 60 000 работници в сектора на хотелиерството и казината.

По-специално синдикатът иска редовно тестване на служителите и осигурено защитно облекло (ръкавици, маски и т.н.). Повечето големи казина са разработили планове за възстановяване при бедствия, които включват такива мерки.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Историческата мисия на Space X и NASA се отлага за 30 май
Историческата мисия на Space X и NASA се отлага за 30 май
Чилийка на 111 години победи коронавируса
Чилийка на 111 години победи коронавируса