НОВИНИ

Класически Ливърпул превзе Амстердам

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:47, 26.10.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
ливърпул вкара седем гола глазгоу рейджърс продължава финалите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ливръпул постигна класическа победа с 3:0 при визитата си на Аякс в двубой от предпоследния пети кръг на група А в Шампионската лига.

„Мърсисайдци“ откриха резултата на „Йохан Кройф Арена“ в 42-ата, когато Джордън Хендерсън преодоля опеката на Хорхе Санчес по десния фланг и отправи чудесно подаване с външен фланц в наказателното поле на амстердамци, където Мохамед с едно докосване елегантно прехвърли вратаря Ремко Пасвеер, с което откри резултата.

Съставът на Юрген Клоп удвои преднината си четири минути след началото на второто полувреме. Андрю Робъртсън центрира от ъглов удар в пеналтерията на Аякс, а Дарвин Нунес с глава прати топката в далечния ъгъл на вратата. Преди да посети мрежата на Пасвеер, топката се отклони от страничната греда.

Три минути по-късно Ливърпул направи преднината си в срещата класическа. Голмайсторът Салах изведе Харви Елиът в наказателното поле на домакините и младокът с мощен изстрел прати топката точно под горната греда на вратата.

В класирането Ливърпул събра 12 точки и заема втората позиция, на три пункта зад лидера Наполи, който е с пълен актив от 15 пункта. Тимът на Аякс е трети с три точки и напролет ще продължи участието си в 1/16-финалите на Лига Европа. На дъното е Глазгоу Рейнджърс без точков актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захлаждането продължава
Захлаждането продължава
Байерн Мюнхен окончателно сложи край на мъките на Барселона в Шампионската лига
Байерн Мюнхен окончателно сложи край на мъките на Барселона в Шампионската лига