НОВИНИ

Код жълто за силен вятър в шест области от страната

код жълто силен вятър шест области страната
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 07.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще духа умерен, в Югоизточна и Източна България временно силен вятър от изток-североизток с пориви до около 80 км/ч.

Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. По-значителна облачност ще има в следобедните часове в източните райони от страната, но вероятността за валежи е малка.

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна над Южна България, където на отделни места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. Ще продължи да духа умерен, в югоизточните и източните райони и временно силен североизточен вятър.

По Черноморието ще има разкъсана, по южното крайбрежие – по-често значителна облачност. Ще бъде много ветровито, а вълнението на морето ще бъде силно. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Максималните температури ще са между 21° и 23°.

В планините също ще е много ветровито. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Облачността ще е значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд.

На много места в Западна и Северна Европа ще има валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по количество. Под влиянието на обширен антициклон в централните райони от континента и в южните части от Източна Европа и ще бъде предимно слънчево.

На Балканите - на север ще бъде слънчево, а на юг ще се задържи предимно облачно, с валежи от дъжд и ще остане ветровито.

В близките дни температурите у нас ще останат без промяна. Бавно затопляне ще започне в петък, когато и североизточният вятър ще отслабне. Ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за превалявания в четвъртък и петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световните квалификации продължават с 13 нови срещи в Европа
Световните квалификации продължават с 13 нови срещи в Европа
Футболист на ЦСКА 1948 е дал положителна допинг проба
Футболист на ЦСКА 1948 е дал положителна допинг проба