НОВИНИ

Колумбия прекъсна успешната серия на Испания в приятелски мач в Лондон

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 23.03.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по футбол на Испания прекъсна серията си от осем поредни двубоя без загуба, след като в петък вечер бе надигран с 0:1 от състава на Колумбия в приятелска среща.

Успехът за "лос кафетерос" пък означаваше продължаване на отличното им представяне от вече над две години, в които селекцията на Нестор Лоренсо няма загуба.

Двата тима изиграха равностоен мач на Олимпийския стадион в Лондон, който в крайна сметка беше решен от едно единствено попадение през втората част.

Малко след час игра колумбийците организираха атака отляво чрез играча на Ливърпул Луис Диас, който комбинира с Даниел Муньос, а той с акробатично изпълнение прати топката във вратата на Алекс Ремиро за крайното 1:0.

В същото време в друга контролна среща от петък вечер един от съперниците на "Ла Фурия" на предстоящото Евро 2024 - Албания също допусна загуба. "Орлите" отстъпиха с 0:3 на състава на Чили в двубой, който се изигра на стадион "Енио Тардини" в Парма, Италия.

За победителите головете реализираха Едуардо Варгас, Маркос Боладос и Виктор Давила, за да нанесат южноамериканците първо поражение на своя съперник от почти година насам.

Друг от участниците на европейското първенство в Германия през лятото - Чехия пък стигна до успех с 2:1 след обрат срещу Норвегия в Осло. Оскар Боб даде аванс на "викингите" в 20-ата минута, но попадения на Давид Зима осем минути преди почивката и на Антонин Барак в 85-ата минута осигуриха успешен дебют за новия селекционер на гостите Иван Хашек, който замени на поста Ярослав Шилхави, който напусна поста в края на миналата година.

В друг контролен мач съставът на Румъния, който също ще играе на Евро 2024, завърши 1:1 у дома срещу Северна Ирландия. Джейми Рийд даде аванс на британците още в 7-ата минута, но Денис Ман донесе равенството в средата на първата част.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьорите Цветана Манева и Димитър Маринов засадиха японски вишни в парка "Заимов" (СНИМКИ)
Актьорите Цветана Манева и Димитър Маринов засадиха японски вишни в парка "Заимов" (СНИМКИ)
МВР със засилени мерки за сигурност - полицаи и жандармеристи ще патрулират с автомати
МВР със засилени мерки за сигурност - полицаи и жандармеристи ще патрулират с автомати