НОВИНИ

"Копа Америка" призова да бъдат допуснати фенове по стадионите

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:17, 27.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) настоява провеждането на Копа Америка да се състои пред пълни трибуни, ако бъде изработена ваксина за коронавирус, обявиха организаторите на турнира.

47-то издание на надпреварата е предвидено за провеждане през юни и юли 2021, а домакини ще бъдат Аржентина и Колумбия.

"Очакванията ни са да играем пред пълни трибуни, ако бъде разработена ваксина за коронавируса. Ако това не се случи, работим и по вариант за 30 или 40 процента от капацитета на стадионите", заяви президентът на КОНМЕБОЛ Гонсало Бейосо.

Според Бейосо, финалното решение за присъствието на зрители ще бъде взето от домакините.

В надпреварата ще вземат участие 12 тима, разделени в две групи от по шест отбора. Участниците са съставени от 10-те члена на КОНЕМБОЛ, както и от два тима, които бяха поканени от организаторите, Катар и Австралия.

За домакините на Мондиал 2022 това ще бъде второ поредно участие в надпреварата, след като те бяха и сред поканените в предишното издание през 2019-та година.

Настоящият носител на Копа Америка е състава на Бразилия, който преди година, на родна земя, триумфира за 9-ти път в надпреварата.

Първоначално надпреварата в Колумбия и Аржентина трябваше да се проведе през тази година, но бе отложена заради пандемията от COVID-19.

Любопитното е, че турнирът ще се проведе едновременно с Европейското Първенство по футбол през 2021-ва, което също бе изместено заради пандемията от коронавируса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха човешки останки край софийското село Желява
Откриха човешки останки край софийското село Желява
ВМА търси доброволци в битката срещу COVID-19
ВМА търси доброволци в битката срещу COVID-19