НОВИНИ

Корнелия Нинова: Има открита коалиция между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 22.07.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Много грубо и брутално бяха нарушени Конституция, закони и правилникът за работа на НС. Гласуваха се закони на първо и второ четене едновременно и ще го обжалваме пред Конституционния съд. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Лидерът на БСП коментира иронично, че през последните дни има открита коалиция между ГЕРБ-СДС, ПП-ДПС и ДПС.

По думите ѝ депутатите не са имали и ред съдържание за това, което се гласува в пленарната зала. Нагло и арогантно прокараха тези 10 точки с мнозинството, което имат, допълни тя.

Налага се диктат на мнозинството, което нито информира, нито съгласува, нито води разговор с партиите, които не са съгласни, допълни Нинова.

Акцентира, че в решението, което е гласувано вчера, е записано да се предостави военна помощ на Украйна от МВР - бронирана техника и резервни части.

Според Нинова тази техника може да бъде полезна на българския народ в охраната на границата или при бедствия и аварии на наша територия. Поискала е разяснения от министъра на вътрешните работи и на отбраната, но не е получила никакви отговори.

"Натискайте копчетата, пращайте, без да знаят изобщо за какво става дума", коментира Нинова.

По отношение на "Росенец" са поискали обяснение какво ще последва от това, тъй като "Лукойл" са заявили, че ще ни съдят. Ще скочат ли цените нагоре, ще поскъпне ли петролът? - попита Нинова.

Българските деца ще могат да водят дела срещу родителите си, непълнолетни и малолетни, НПО-тата ще могат да пишат програми за обучение. Как това е добро? - попита Нинова.

Според Нинова се ползва клишето "евроатлантизъм", за да се краде и да се върне задкулисието.

За сайта "Миротворец" лидерът на БСП коментира, че има 77 българи в него, а световният списък е от няколкостотин хиляди души. Световни организации искат този сайт да се закрие, нашите евроатлантици ни казват - "Няма нищо", каза още Корнелия Нинова.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килиан Мбапе няма да пътува с ПСЖ за предсезонното турне в Азия
Килиан Мбапе няма да пътува с ПСЖ за предсезонното турне в Азия
Саша Илич: Пропуснахме много положения, важното е, че спечелихме
Саша Илич: Пропуснахме много положения, важното е, че спечелихме