НОВИНИ

Кристиано Роналдо отбеляза гол №900 в кариерата си при успеха на Португалия над Хърватия

Това е 131-о попадение за Роналдо с националната фланелка.

Кристиано Роналдо Португалия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
00:54, 06.09.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Кристиано Роналдо вкара юбилейния си гол №900 на клубно и международно ниво, след като се разписа за победа на Португалия с 2:1 срещу Хърватия в мач от Лигата на нациите по футбол. Така иберийците оглавиха група А1 при равенство в точките с Полша.

Роналдо стигна до юбилейното попадение в 34-ата минута, когато получи подаване от Нуно Мендеш между двама хърватски бранители и засече топката от въздух, изпращайки я в обратния ъгъл на вратата. Бившият нападател на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, видимо в изблик на емоции, изтича до корнера и коленичи пред португалските фенове, част от които носещи плакати "Кристиано - най-великият за всички времена".

Това бе 131-о попадение за Роналдо с националната фланелка на Португалия. Преди него за домакините се разписа и Диого Далот, а в самия край на полувремето бранителят си вкара и автогол, за да остави хърватите на едно попадение разстояние. Гостите обаче не успяха да вкарат втори път.

В другия мач от групата Полша записа драматична победа с 3:2 срещу Шотландия като гост. Точни през първото полувреме бяха Себастиан Симански в осмата минута и Роберт Левандовски от дузпа в 34-ата, а шотландците имаха отменено попадение на Скот Мактоминей през първото полувреме.

Домакините успяха да върнат два гола чрез Били Гилмор в началните секунди на втората част и Мактоминей в 76-ата минута, но поляците изтръгнаха победата с попадение от дузпа на Никола Жалевски в седмата минута на добавеното време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сара Ерани и Андреа Вавасори спечелиха титлата в смесените двойки на US Open
Сара Ерани и Андреа Вавасори спечелиха титлата в смесените двойки на US Open