НОВИНИ

Кристина Илиева и Жанина Иванова очакват още усърдна работа от ансамъла за девойки

Кристина Илиева и Жанина Иванова
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:03, 08.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика за девойки Кристина Илиева е доволна от резултатите на възпитаничките си, но признава, че има място за подобрение.

Ансамбълът на България за девойки спечели златото в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика "София къп".

"Момичетата се справят все по-добре с напрежението от състезанията. Успяват да работят по-спокойно и съответно играта ни се подобрява. Надявам се с всеки следващ да ставаме по-сигурни в себе си и на Европейското и на Световното първенство да бъдем безгрешни", каза наставничката.

Кристина Илиева заяви, че момичетата се нуждаят от повече състезания, за да поработят още върху съчетанията.

"До тези два отговорни старта планираме да участваме на всички държавни първенства в България. В началото на май месец ще играем и на международен турнир в Полша, който ще бъде последната проверка преди Европейското първенство в Баку. Това, което съм чувала от момичетата, е че съчетанието с топки е може би по-близко до техните години и им е по като забавление. Определено на тренировка го играят по-лесно от въжетата, но имат нужда от още състезания. Ние сме много доволни от момичетата, въпреки грешката в изпълнението с топки. Съчетанията са сложни и за това ще трябва още да поработим върху тях. Смятам, че ни трябва и още малко концентрация и нещата ще се получат", добави тя.

Помощник-треньорът Жанина Иванова смята, че конкуренцията ще накара състезателките да работят още по-усърдно.

"Ние никога не се успокояваме. За нас конкуренцията е много важна. Виждаме и знаем, че всички работят и ще продължат да работят, а това нас ни мотивира повече и ни кара да се развиваме. По композициите няма да променяме нищо. Ще ги тренираме, за да ги усъвършенстваме и да ги изиграем без грешка. Искаме цели безгрешни съчетания. Момичетата си харесват и двете композиции. С всяко състезание израстват адски много. Зад завесата са други деца, но с всяко следваща надпревара става по-опитни и по-уверени", допълни тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новоназначеният посланик на САЩ у нас връчи копия от акредитивните си писма
Новоназначеният посланик на САЩ у нас връчи копия от акредитивните си писма
Слави Трифонов се отказа от депутатското си място
Слави Трифонов се отказа от депутатското си място