НОВИНИ

Кубински таланти тренират по покривите на Хавана

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
21:04, 30.04.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Животът в условията на пандемия принуди хората по целия свят да намерят необичайни начини да практикуват своите любими занимания или професии. Сред най- засегнатите от карантинните мерки са артистите и спортистите. Вижте как в Куба таланти в областта на изкуството и спорта показаха, че нищо не може да ги спре да поддържат формата си и да развиват уменията си.

Адриан, Уилиам, Лейди, Даниел - четири от звездите на Куба, таланти, отдадени на занимание, което за тях е всичко. Намират спасение по покривите на Хавана.

22-годишният Адриан Санчес танцува в трупата на Кубинския национален балет. Далеч от станката и огледалото в балетната зала, успява да репетира, така сякаш представленията продължават.

Адриан Санчес - балетист: Сега сме в изолация, но тренираме, за да не оставим тялото да се отпусне, когато всичко премине, ще се върнем към балета.

Уилиам Роблехо вади цигулката от калъфа и свири, въпреки вятъра. Той е сред звездите на кубинската узикална сцeна, наричат уникалните му изпълнения one man show

Уилиам Роблехо - цигулар: Репетирах повече и за мое изумление, напредвам с музиката. Сега искам всичко да свърши, за да покажа какво мога.

За спортистите да поддържат формата си при извънредните обстоятелства е повече от изпитание. Но Лейди Лаура Моя, състезателка по петобой, не е забравила мечтата си да участва в Олимпиадата догодина. Сега тя се отлага, но не се отменя.

Лейди Лаура Моя - състезателка по петобой: В моя спорт издръжливостта е решаваща, не толкова силата и върху това работя най- много сега у дома.

Свикнал да тренира постоянно, борецът Даниел Грегорович трудно издържа да стои затворен у дома. Не се предава и без типичните условия за тренировка.

Даниел Грегорич - състезател по борба: Спортуването ме успокоява, помага ми да преодолея чувството за тревожност. Това е единственото място, където намирам спокойствие.

По покривите на Хавана четиримата тренират и чакат деня, когато публиката ще ги посрещне с аплодисменти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
950 лв. глоба ще плати шофьор, карал със 132 км/ч по оживен пловдивски булевард
950 лв. глоба ще плати шофьор, карал със 132 км/ч по оживен пловдивски булевард
Стотици пакети храна за хора в нужда чрез кампанията "Защото сме хора"
Стотици пакети храна за хора в нужда чрез кампанията "Защото сме хора"