НОВИНИ

Кубрат Пулев: Чувствам се страхотно, пътят към световната титла минава през мача с Чисора

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:18, 01.07.2022
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
кубрат пулев чувствам страхотно пътят световната титла минава мача чисора
Слушай новината

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев сподели, че се чувства в прекрасна форма седмица преди двубоя му срещу Дерек Чисора.

Двамата ще се изправят един срещу друг на 9 юли в зала "О2 Арена" в Лондон, а според Кобрата пътят му към нов мач за световната титла минава именно през двубой срещу Чисора.

"Трябва да остана максимално концентриран и да победя в този мач, защото това е изключително важно. Мачът за световната титла минава през този мач. Чувствам се супер, перфектно, в добра форма. Когато съм в добра форма, не ме притеснява никой и нищо. Важното е да съм подготвен както трябва. Мина един месец от предния мач, за самия мач с Джери Форест се готвих 2-3 месеца и сега сляхме подготовката за този мач, стана към 3-4 месеца подготовка, така че смятам, че съм добре подготвен, на ниво. Дерек Чисора е много сериозен противник, но ние вече сме играли подобен мач, аз не се осланям на близкото минало и тренирам все едно е нов противник", сподели Пулев в интервю за БГНЕС.

Българинът коментира и изказването на промоутъра на Чисора Еди Хърн, който сподели, че очаква по-равностоен мач помежду им от онзи през 2016 година в Хамбург, спечелен от Кубрат.

"Може и така да се погледне, но каквото и да каже той, той не е в нашите глави, нещата ще се решат на ринга. Смятам, че мачът трябва да се развие по същия начин горе-долу. Естествено, всичко е различно, и аз и той сме различни. Който повече се е усъвършенствал, повече се е подобрил, той ще е по-добър. Той си остава винаги опасен противник, защото е такъв тип противник, който е агресивен, пресира противника и не е комфортен, но ще го превърнем да стане комфортен", заяви българският боксьор.

Пулев отговори и на думите на Хърн, който обяви, че загубилият предстоящия сблъсък ще трябва да прекрати кариерата си.

"Да му мисли Дерек Чисора. Аз смятам, че е въпрос на подготовка, на технически умения, на талант, на качества. За да победи човек, трябва да има качествата да победи. Едно е да искаш, друго е да можеш. Затова аз се подготвям супер старателно и концентрирано, целенасочено. Имаме спаринг-партньори, украинци и българи, става супер лагер, чувствам се перфектно", каза Кубрат Пулев.

Българският боксьор разкри още, че не се притеснява, че ще се изправи срещу британец насред Лондон и изрази надежда, че ще получи подкрепа от наши сънародници, живеещи на Острова.

"Не е много приятно, но това е ситуацията, не ме притеснява много, да се надяваме съдиите да бъдат обективни и всичко да бъде в рамките на спорта, да не преминава други рамки. Трябва да останем със спортен дух, хубав и приятелски двубой, след това да няма сърдити, всичко да бъде както трябва да бъде. В Англия има много българи, които най-вероятно ще дойдат, както навсякъде по света идват на мачовете", сподели Кобрата.

Накрая Кубрат Пулев говори и за възможността някой ден отново да организира мач с негово участие в България.

"Трудно осъществимо е едно такова събитие в България, защото е свързано с много средства. Аз се раздавам максимално, въпреки че по някои медии, че съм лапнал еди-какви си милиони, това не отговаря на истината, даже напротив, дадох от себе си. Толкова съм закоравял и претръпнал психически, че дори не е необходимо да се оправдавам и да обясняваме на хората. Ако някой ден напиша книга, ще опишем вътре всичко, както е. Надявам се някой ден хората да разберат и да оценят всичко това, което права и съм направил. Ако има възможност наистина бих се радвал да направим още един мач в "Арена Армеец" или във Варна, в България изобщо. Защото се пълни залата, хората имат интерес към бокса, радват се, все пак боксът е едно голямо шоу и на човек му остава в съзнанието и чувствата", завърши Кубрат Пулев, който в своята професионална кариера има три изиграни двубоя у нас в зала "Арена Армеец".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИТН: На закритото заседание за руските дипломати премиерът ни е гледал в очите и ни е лъгал
ИТН: На закритото заседание за руските дипломати премиерът ни е гледал в очите и ни е лъгал
Политолози: Процесите у нас се движат не по логика, а от други подбуди
Политолози: Процесите у нас се движат не по логика, а от други подбуди