НОВИНИ

Летни температури и днес, захлаждане утре

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 02.05.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 12° и 17°, максималните - между 28° и 33°, малко по-ниски по Черноморието.

Ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали. Ще духа слаб запад-югозападен вятър.

По Черноморието през целия ден ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са от 23° до 27°. Температурата на морската вода е от 12° до 14°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа умерен, по високите части - и силен, западен вятър. Ще остане необичайно топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 23°, на 2000 метра - около 15°.

В понеделник и вторник в страната ще нахлува по-хладен въздух, първо от северозапад, а впоследствие - от североизток. Облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи от дъжд, на повече места в Източна и Южна България. Сутрешните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 10° и 15°, а дневните ще се понижават и през втория ден максималните ще са предимно между 20° и 25°.

В сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи, главно през първия ден. Температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
466 нови случаи на коронавирус за денонощието
466 нови случаи на коронавирус за денонощието
Честито Възкресение Христово!
Честито Възкресение Христово!