НОВИНИ

Левски надви ЦСКА след продължения при завръщането на Вечното дерби в баскетбола

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:02, 21.11.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
БК Левски
Снимка: Българска федерация по баскетбол
Слушай новината

Отборът на Левски надигра с 95:92 (25:20, 21:25, 16:25, 20:12, 13:10) след продължения големия съперник ЦСКА в първото издание на Вечното дерби в баскетбола след 13-годишна пауза.

В зала "Универсиада" в София двата тима изиграха много равностойна среща, която не успя да се реши в редовните 40 минути.

Двубоят започна с леко предимство за "сините", които през първата част на няколко пъти правиха опити да се откъснат в резултата, но играчите на ЦСКА не позволиха това да се случи и преди почивката пасивът им беше само точка при 45:46.

В третата четвърт момчетата на Росен Барчовски стигнаха и до обрат и така преди финалните 10 минути водиха със 70:62. Последната част пък премина през редица обрати, но в крайна сметка два коша от фаул на Джон Флорвиъс пратиха срещата в продължения след 82:82 в редовното време.

В добавените пет минути двата тима отново смениха водачеството на няколко пъти, но отново Флорвиъс беше точен на два пъти от наказателната линия, за да донесе крайния успех на "сините".

В продълженията пък наставникът на ЦСКА Росен Барчовски беше принуден да напусне залата, след като бе дисквалифициран заради второ техническо нарушение.

За победителите най-резултатен стана Джон Флорвиъс със своите 27 точки, а с "дабъл-дабъл" се отчете Златин Георгиев, който завърши с 20 точки и 11 борби. За ЦСКА пък Дерил Оуенс реализира 25 пункта, а Зейн Ноулс оформи "дабъл-дабъл" след 22 точки и 11 борби, но въпреки това "червените не успяха да избегнат поражението.

В класирането ЦСКА и Левски заемат съответно 7-та и 8-та позиция, като и двата тима са с баланс 2-3 и имат актив от по 7 точки.

В друга среща от кръга Спартак Плевен победи у дома с 82:78 състава на Черно море Варна и по този начин продължава без грешна стъпка от началото на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО: Зимата ще застраши живота на милиони хора в Украйна
СЗО: Зимата ще застраши живота на милиони хора в Украйна
Нефтохимик 2010 мина без проблеми през Славия за първи успех при Атанас Петров
Нефтохимик 2010 мина без проблеми през Славия за първи успех при Атанас Петров