НОВИНИ

Левски със седми пореден успех в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:32, 12.12.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
левски седми пореден успех нбл
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Баскетболният отбор на Левски продължи победната си серия в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като в среща от 11-ия кръг "сините" надиграха с 83:70 (24:20, 22:23, 19:4, 18:23) у дома състава на Шумен.

Двубоят в зала "Триадица" започна равностойно, като през първото полувреме гостите от Шумен стояха напълно равностойно на паркета и преди почивката пасивът им бе само три точки при 46:43 в полза на Левски.

Третата четвърт обаче се оказа решителна за развоя на срещата, тъй като в нея "сините" се наложиха с 19:4 и си осигуриха сериозен аванс в резултата, който до края умело контролираха, за да стигнат баскетболистите на Димитър Ангелов до седмия си пореден успех в първенството.

Алън Арнет стана най-полезен за победителите с 23 точки, 4 борби и 4 асистенции, а Джон Флорвиъс се отчете с 16 точки и 6 борби. За гостите от Шумен Рей Идову отбеляза 15 точки и 9 борби, а по 11 точки добавиха Николай Георгиев, Адриян Секулов и Майк Адеунми.

В класирането тази победна серия изкачи Левски до втората позиция, като "сините" са с баланс 7-3 и актив от 17 точки, докато Шумен заемат седмото място с 12 пункта и баланс 2-8.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ига Швьонтек бе избрана за №1 от WTA през годината
Ига Швьонтек бе избрана за №1 от WTA през годината
Зимният студ - стрестест за енергийната система на Европа
Зимният студ - стрестест за енергийната система на Европа