НОВИНИ

Луис де ла Фуенте: В Испания много хора отново повярваха в отбора, който има потенциал да постигне нещо значимо в бъдеще

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:41, 26.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
луис фуенте испания хора отново повярваха отбора потенциал постигне нещо значимо бъдеще
Снимка: БТА
Слушай новината

Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте сподели, че е горд от това, което тимът му е постигнал през изминаващата 2023-а година, но въпреки това е категоричен, че усилената работа трябва да продължи, за да напредва съставът на "Ла Фурия".

През настоящата календарна година испанците триумфираха в Лигата на нациите и освен това си осигуриха място на Евро 2024 в Германия, където трикратните еврошампиони попаднаха в група "В" заедно с отборите на Хърватия, Италия и Албания.

"Гордея се не само с това, че спечелихме Лигата на нациите и се класирахме за Евро 2024, но и с това как беше изминат този път. В Испания много хора отново повярваха в отбора, който има потенциал да постигне нещо значимо в бъдеще. Националният тим показа развитие през тази година и трябва да продължим да работим усилено, за да продължим да напредваме", коментира испанският селекционер.

Припомняме ви, че Луис де ла Фуенте застана начело на представителния тим на Испания след края на световното първенство в Катар 2022, заменяйки на този пост Луис Енрике.

В кариерата на 62-годишния специалист това бе и първото му по-сериозно назначение, въпреки че в миналото той е постигал редица успехи с някои от юношеските формации на "Ла Фурия", като е ставал европейски шампион с тима до 17 г. и с този до 19 г. През 2021 г. пък под ръководството на Де ла Фуенте Испания стигна до сребърен медал от Олимпийските игри в Токио.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русия не знаят дали стокхолмската лаборатория е била санкционирана за забавянето на пробата на фигуристката Камила Валиева
В Русия не знаят дали стокхолмската лаборатория е била санкционирана за забавянето на пробата на фигуристката Камила Валиева
Гърция се сбогува с големия музикант Василис Карас
Гърция се сбогува с големия музикант Василис Карас