НОВИНИ

Любо Минчев: Дадоха ми картбланш да се промени каквото реша, иначе не бих се захванал

Новият старши треньор на Спартак Плевен Любомир Минчев смята, че за да може да направи нещо, трябва да направи промени в селекцията

любомир минчев новият треньор баскетболния спартак плевен
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
11:16, 10.01.2023
Чете се за: 05:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на баскетболния Спартак Плевен Любомир Минчев смята, че за да се промени облика на тима, са необходими промени в селекцията. Специалистът даде интервю за сайта BGbasket.com, като разкри защо е приел предложението на отбора от Плевен, какво смята за представянето до момента и защо е държал да работи с Тодор Тодоров.

“Те ми се обадиха. След по-продължителни разговори приех. В началото не исках. Бях склонен да дойда за асистент и да помогна, нямам проблеми с това, за да мога да бъда свободен, ако евентуално ми се отвори вариант за чужбина. Това ми беше желанието в началото. Не съм искал да идвам като старши треньор, впоследствие стана. Разговорите започнаха на следващия ден, след като загубиха от Берое“, заяви Минчев, като разкри, че договорът му е и с опция за следващия сезон.

 Той сподели мнението си и за представянето на Спартак до момента в НБЛ.

„Мисля това, което и всеки е видял – започнаха добре, после настъпи доста по-сериозен спад. Има си причини за това, не искам да коментирам какво е било. За мен е важно какво ще бъде“, каза Минчев.

 Минчев смята, че вероятно трябва да има промени в състава.

„За да се промени обликът, според мен трябва да се промени и селекцията, аз не съм магьосник иначе. Сигурно ще има такива, не искам да коментирам предварително абсолютно нищо. Няма как да бъде по друг начин, според мен. Едно от нещата, които наклони везната да се съглася е, че ми дадоха картбланш да се промени каквото реша и че няма да има проблеми за това нещо. Иначе не бих се захванал, защото пак казвам – не съм магьосник, не мога да променя много неща“, заяви той.

Специалистът предпочете още да не коментира какви точно играчи биха били привлечени. „Не искам да казвам какви ще бъдат. По-вероятно е да са чужденци, то няма толкова свободни българи“, заяви Минчев.

Наставникът коментира и раздялата с Димитър Маринчешки.

„За да мога да направя нещо, трябва да направя някои промени в селекцията – да освободя играчи, за да имам възможност за привличането на нови. Ние нямаме финансови възможности за повече. Да не мислите, че на мен ми е много приятно да освобождавам някого? Аз никога не съм бил с него, нямам нищо против него, но треньорът трябва да вземе някакви тежки решения, колкото и да са му неприятни. Това е ситуацията в момента и аз съм принуден да го направя, иначе по-добре да не бях идвал“, обясни Минчев.

 Кой ще е новият капитан на Спартак все още не е ясно. „Не съм решил още. Има време до първия мач. Тези два дни ми бяха много натоварени. Не съм имал възможност да поговоря и с някои от момчетата. Имах разговори и с Богдан Петков, и с Тошко, за да го убедя също да остане. Беше ми натоварено, не съм мислил за тези неща, има време за тях“, смята Минчев.

Той обясни и защо е държал да работи с досегашния старши треньор Тодор Тодоров, който ще остане в щаба, вече като помощник.

„Тошко е изключително сериозен и работлив. Той беше такъв и като играч. Имах информация още от миналата година и от тази също, че той си работи добре и си работи сериозно. Така че това за мен са положителни качества, които би трябвало да се ценят. Той е сериозен, отговорен и работлив човек, затова исках да остане“, разкри наставникът.

  А на въпроса какви са целите, които си поставя начело на Спартак Минчев отговоря: „Такива, каквито са имали и преди. Аз не мога да променям цели, особено в хода на сезона. Според мен важното е да влезем в четворката и там да отидем колкото може, по-напред.“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трикратният победител от рали "Дакар" Карлос Сайнц напусна състезанието
Трикратният победител от рали "Дакар" Карлос Сайнц напусна състезанието
Реал Мадрид изрази любов и възхищение към Гарет Бейл, който се отказа от футбола
Реал Мадрид изрази любов и възхищение към Гарет Бейл, който се отказа от футбола