НОВИНИ

Любомир Ганев: До 31 октомври ще изслушаме докладите на всички национални треньори

Бившият волейболен национал благодари на Цветан Соколов, след оттеглянето му от националния отбор

любомир ганев кандидатури нов селекционер мъжете приемем октомври
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 10.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Любомир Ганев, президентът на Българската федерация по волейбол, коментира пред официалния сайт на централата края на сезона за националните отбори.

Последният мач беше победа над Белгия с 3:2 в мъжкия олимпийски квалификационен турнир в Китай. Националите имат шансове само на теория за класиране на Пекин 2024 през Лигата на нациите догодина.

"Договорът на Пламен Константинов е за 1 + 1 години, първата от която вече мина. До 31 октомври ще направим анализ на сезона. Заедно с треньорската комисия ще изслушаме докладите на всички национални селекционери при различните възрасти. Винаги във федерацията взимаме решенията заедно с колегите от Управителния съвет. Така ще бъде и сега. Благодарен съм на Пламен за свършената работа в последната година. Той е легенда на българския волейбол, доказан специалист и може би е един от вариантите да бъде треньор. Както Константинов каза в свое интервю, бъдещето ще се реши при разговори. Олимпийският цикъл на практика е завършен, защото е много трудно да се класираме на Париж 2024 през Лигата на нациите догодина. Трябва да мислим в перспектива и да се готвим за олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г.", каза Ганев.

Бившият волейболен национал благодари на Цветан Соколов, след като волейболистът обяви оттеглянето си от националния отбор.

"Благодаря на Цветан Соколов за цялата му кариера в националния отбор. Пожелавам му успех в бъдеще. Мисля, че има какво още да даде на отбора ни, но всички във федерацията уважаваме решението му", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са Хамас и Хизбула?
Кои са Хамас и Хизбула?
Кристиян Димитров се класира на 1/4-финал на Европейската купа по бокс
Кристиян Димитров се класира на 1/4-финал на Европейската купа по бокс