НОВИНИ

Любомир Ганев: Убеден съм, че ще останем в Лигата на нациите

любомир ганев убеден съм останем лигата нациите
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 25.06.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на БФ Волейбол бе специален гост в предаването "Арена спорт", за да коментира представянето на мъжкия ни национален отбор в турнира Лига на нациите.

Ганев изрази надежда, че днес "лъвовете" ще запишат ценен успех срещу Куба, който може да им гарантира оставането в надпреварата и през следващия сезон и допълни, че българските волейболисти все още не са показали всичко, на което са способни.

"Очаквам игра като тази срещу Словения - да влиза сервисът, да работи блокадата ни, да извадим някоя топка повече в защита и да успеем да контраатакуваме. Сигурен съм, че ще изиграем хубав мач и ще се поздравим с победа. Двубоят срещу Куба е и много важен, тъй като и те са само с една победа до момента, а двата тима се борим за оцеляване. Убеден съм, че с още една победа тимът ще постигне целта - оставане в Лигата на нациите", започна ръководителят на БФ Волейбол.

"Продължавам да твърдя, че момчетата все още не показват на какво са способни напълно. Надявам се с времето да изчистим грешките, особено при сервис. Задължително е да увеличим успеваемостта при сервиса, защото там имаме много брак. Ако успеем, ще ни бъде много по-лесно, защото традиционно имаме добра блокада", допълни той.

Легендарният бивш състезател сподели своето мнение и по въпроса как трябва да бъдат степенувани по важност състезанията през това лято.

"Правилното степенуване на състезанията в действителност е олимпийска квалификация, европейско първенство, Лига на нациите. Проблемът е, че ако завършим на последно място в Лигата ще трябва да играем и на чалъндж турнира, което означава допълнителни 20 дни, фокусирани само върху този турнир. Това би поставило самите състезатели под огромен стрес, така че най-добре да вземем още 1-2 победи и да си гарантираме оставането в Лигата на нациите. Пак казвам, че ако нашият отбор играе, както може е способен да победи всеки", заяви Ганев.

Той коментира още и ситуацията с Цветан Соколов и селекционера Пламен Константинов, както и какви са шансовете Матей Казийски отново да облече националната фланелка.

"Получи се едно недоразумение заради недостатъчна комуникация помежду им. Всичко вече е изчистено. Цецо и Пламен също се срещнаха и уточниха всичко. Очакваме Цецо скоро да бъде възстановен и да бъде на линия за старта на подготовката за европейското първенство. Да започнат всички да тренират заедно, за да направим едно хубаво домашно първенство пред препълнената зала във Варна", заяви бившият диагонал.

"Нека да изчакаме да приключи Лигата и да започне подготовката за европейското първенство. Няма смисъл да бързаме. Нека Матей да си вземе решението. Надежда винаги има. Той може да помогне, но няма как сам да спечели един мач, защото волейболът е колективен спорт", каза още президентът на волейболната ни централа.

Накрая Любомир Ганев даде оценката си и за представянето на женския ни национален отбор в Лигата на нациите.

"Има страхотен колектив, всички тренират с огромно желание. Наистина опитът и увереността не ни достигат. Имахме шансове да постигнем още победи, които да ни подсигурят мястото в Лигата на нациите, но за съжаление, не успяхме да се възползваме. Длъжни сме в следващия турнир да победим Южна Корея, за да са гарантираме оставането. Важното е, че момичета тренират с голямо желание и просто им трябват мачове да се обиграят", завърши Ганев.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Череша с диаметър от 38 мм спечели конкурса в Кюстендил (СНИМКИ)
Череша с диаметър от 38 мм спечели конкурса в Кюстендил (СНИМКИ)
Отново валежи и гръмотевични бури
Отново валежи и гръмотевични бури