НОВИНИ

Любослав Пенев: Винаги ще се целим към нещо по-високо

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:08, 08.07.2022
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
любослав пенев винаги целим нещо високо
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция ден преди старта на неговия отбор в Първа лига за сезон 2022/23.

"Червените" приемат в събота вечер в Бистрица състава на Левски в официалния дебют на Пенев като треньор на тима, а самият той определи "сините" като сериозен съперник.

"Това е жребий, не трябва да търсим други знаци. Имаме програмата за първите четири мача. Рано или късно трябва да се започне първенството. Днес официално започва нашето първенство. Ние се подготвяме за нашия мач утре. Левски се подготвя. Играем срещу носителя на Купата, много сериозен съперник. Отборът е в подем, откакто Мъри го пое. Подготвяме се", заяви Пенев.

Ел Голеадор коментира и темата с трансферите в тима, споделяйки, че очаква да бъдат привлечени още нови хора.

"Важно е да са здрави футболистите, всички да сме здрави. Те са много по-добре подготвени и мотивирани. Работим непрекъснато по трансферите. Ние започваме утре и до края на август имаме време за нови трансфери. Не е затворена тази тема. В процеса, в мачовете отделяме много време на този елемент трансфери. Сигурен съм, че ще дойдат нови хора. Аз съм треньор, който изисква много от футболистите. Изисквам от ръководството да имам добри футболисти на всички постове, поне по двама, за да има конкуренция. Който се отпусне, не попада в състава. Трябва да има едно съревнование между всички тези футболисти. За всеки мач се определя според работата, свършена през седмицата и целите, които преследване срещу конкретния съперник. Не са много новите попълнения. Не се оплаквам. Във времето надявам се, че ще има и други футболисти. Обясних с каква цел. Трябва да привличаме добри футболисти и да надграждаме във всеки един трансферен прозорец", сподели Любослав Пенев.

Наставникът на ЦСКА 1948 направи оценка и на лятната подготовката на отбора, в която неговите футболисти записаха четири победи и едно равенство.

"Направихме добра подготовка, похвалих момчетата, свършихме добра работа. Винаги може и по-добре. Има потенциал и изисквам този потенциал непрекъснато да се показва. Това минава през седмичните тренировки. Винаги ще се целим към нещо по-високо. Не можем да спираме като победим 4 мача или, че нямаме загуба в подготовката. Много добре е това, но продължаваме напред и нагоре. Момчетата го знаят и са наясно, че винаги ще изисквам и още и още и още", коментира специалистът.

Накрая Любослав Пенев сподели и как се чувства от предположението на Лудогорец, че неговият отбор има възможност да се намеси в битката за титлата през сезон 2022/23.

"Оценявам това, което казват в Лудогорец и се радвам, че мислят по този начин. Явно преценяват, че нашият отбор започва да функционира добре и ще се представи добре. Аз също имам моите виждания за първенството кой, къде, какво. Трябва да сме подготвени и за по-груб тип игра срещу нас, но в рамките на позволеното. Засега всички са здрави. Ще видим кой е в групата, кой – не. Има хора, които са назад с подготовката, което означава, че няма да съм там. Не бързам да ги вкарвам. Като имат заслуги, ще намерят място в групата за лагер-сбора и респективно за групата за мача", завърши Любослав Пенев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Блокади и протести срещу френското предложение в Скопие и големите градове на РСМ
От нашите пратеници: Блокади и протести срещу френското предложение в Скопие и големите градове на РСМ
Пожарникари спасиха възрастна жена с деменция, заключена в дома си в Пловдив (Снимки + видео)
Пожарникари спасиха възрастна жена с деменция, заключена в дома си в Пловдив (Снимки + видео)