НОВИНИ

Максимални температури от 3 до 12 градуса следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 09.12.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за много студено време тази сутрин. В почти цялата страна, с изключение на Черноморието, минималните температури бяха отрицателни – в Драгоман – минус 10°, в София – минус 6°.

В близките часове видимостта почти навсякъде ще се подобри. Над Източна България и планините ще преобладава слънчево време, докато над западните райони облачността ще се увеличи. Със слаб до умерен вятър от юг ще се пренася по-топъл въздух и температурите съществено ще се повишат. В по-голямата част от страната се очакват максимални стойности от 7° до 12°, по-ниски в районите с трайни мъгли.

През нощта в крайните западни райони ще започнат валежи от дъжд, в планините – от сняг. В северозападните райони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, на места в източните райони до 9 - 11°.

Утре ще продължи да духа слаб, в Източна България умерен юг-югозападен вятър и там температурите ще достигнат до 14 - 16°. В останалата част от страната се очакват максимални стойности между 6° и 11°. Ще преобладава облачно време, с превалявания от дъжд.

Облачно, след обяд и с валежи, ще бъде на морския бряг. Ще бъде много ветровито, а вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала, което съответства на височина на вълните до около 2 метра и половина.

Облачно ще бъде и в планините. Ще има валежи от дъжд и сняг, като границата ще е на около 1700 м. Ще бъде и много ветровито със силен и бурен югозападен вятър. Максималните температури в курортите - от 0° до 10°.

Дъждовно и ветровито ще се задържи времето утре в много райони от Балканите. По-интензивни ще са валежите по западното крайбрежие и в югоизточните райони, където на места и ще прегърми, а с понижението на температурите дъждът и в централните части от полуострова ще преминава в сняг.

В събота ще започне захлаждане, което в неделя ще обхване и източните райони. Ще има валежи от дъжд, по-значителни през нощта срещу неделя в Западна и Южна България. В неделя във високите полета на Западна България и в припланинскитте райони дъждът ще премине в сняг, но валежите ще отслабнат, и в много райони ще спрат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ проверява здравното министерство за бързите тестове за ученици
КПКОНПИ проверява здравното министерство за бързите тестове за ученици
Благотворителната кампания "Донеси, вземи" се провежда в Благоевград
Благотворителната кампания "Донеси, вземи" се провежда в Благоевград