НОВИНИ

Асен Василев: Надяваме се утре до края на деня да имаме коалиционно споразумение

Николай Минков
от Николай Минков
11:03, 09.12.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Неочакван обрат в преговорите между потенциалните коалиционни партньори по подписването на споразумението за съвместно управление.

Оказа се, че БСП имат забележки. Това наложи за първи път лидерите на четирите политически формации да се съберат заедно на спешна среща в парламента, за да изчистят различията в документа.

Вижте повече подробности в прякото включване на Николай Минков.

Надяваме утре до края на деня да имаме коалиционно споразумение, съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Целта на това заседание беше да се изчистят последните неща по законодателната програма в споразумението. Финални текстове, които могат да бъдат гласувани. Те вече са готови, така че се надяваме утре до края на деня на коалиционно споразумение", уточни Василев. - "Имаме "Да" и от "Има такъв народ", те бяха също на срещата", поясни той.

Утре в 13.00 часа ще има присъствено заседание на Националния съвет на БСП, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

"Още в началото казахме, че след като приключат разговорите на експертите ще има лидерска среща между четирите формации. Днес тя се състоя и сме изчистили всичко в законодателната програма. Имахме забележки по нея в социалната сфера, но сега всичко е решено и бюджетирано за следващата година", увери Нинова. "След като утре мине заседанието и получим одобрение, тогава ще го обявим официално", допълни тя.

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство, което се надяваме да бъде в следващите 4 години, изтъкна съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Това, което въведохме като коалиционна култура, е комуникацията да е непрекъсната. Ще се координираме много тясно, за да имаме едно работещо правителство", допълни Петков.

Спешен координационен съвет в парламента заради коалиционното споразумение

ВСИЧКО ЗА ФОРМУЛАТА НА ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Братята Александър и Джордж Лазарови записаха победи
Братята Александър и Джордж Лазарови записаха победи
Серина Уилямс е сред най-влиятелните жени на годината
Серина Уилямс е сред най-влиятелните жени на годината