НОВИНИ

Манчини ще подобрява още Италия, започва с мача с България

Роберто Манчини
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:13, 31.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини е уверен, че европейските шампиони могат да се подобрят още преди Световното първенство, което ще се проведе догодина.

Това преминава през мач срещу България, който ще се състои този четвъртък (2 септември) от 21.45 часа. Двубоят е във Флоренция и ще бъде излъчен по БНТ и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

След успеха на Евро 2020 „адзурите“ са непобедени в 34 мача, като се намират на един двубой от изравняването на международния рекорд, който се държи от Испания. Това, ако нашият тим го позволи, може да се случи именно срещу селекцията на Ясен Петров.

„Можем да подобрим отбора през 14-те месеца до Световното първенство. Нищо не се е променило, животът продължава, работата ни също“, коментира Роберто Манчини.

Той уточни, че няма време, което да губи, а вече мисли за предстоящите мачове, независимо от еуфорията, която се създаде на Ботуша след спечелването на трофея през това лято.

„Престоят ни още пет квалификационни мача, които трябва да се изиграят внимателно. Започваме отново срещу играчи, които вече са изиграли в първенствата по 8 или 9 мача. Важното е да се класираме, тогава ще имаме за финалната фаза“, каза още селекционерът.

В същото време селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров беше категоричен, че тимът ни няма да отиде в Италия като обречен.

„Надявам се момчетата да дадат всичко от себе си, защото ако не оставиш сърцето си на терена, няма как да победиш”, сподели Петров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Демократична България" няма да отиде на срещата с БСП
"Демократична България" няма да отиде на срещата с БСП
Циципас обърна Мъри след петсетов трилър
Циципас обърна Мъри след петсетов трилър