НОВИНИ

Мъжкият отбор на България достигна до полуфиналите на европейското по снежен волейбол U20 в Грузия

мъжкият отбор българия достигна полуфиналите европейското снежен волейбол u20 грузия
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
22:34, 02.03.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият отбор на България продължава със страхотното си представяне на първото в историята европейско първенство по снежен волейбол под 20 години, което се провежда в грузинския зимен курорт Бакурани.

Тимът ни в състав Мартин Пашов, Константин Кючуков и Гавраил Цепенишев постигна втори успех в група В и си осигури място на полуфиналите, като това се случи пред погледа на президента на БФ Волейбол Любомир Ганев, който пътува до Грузия, за да подкрепи националите ни.

В последната си среща от груповата фаза "лъвовете" надиграха категорично Грузия 2 с 2:0 (15-11, 15-9) и в спор за място на финала българите ще срещнат отбора. на Полша, който до този момент има на сметката си четири победи и само един загубен гейм.

Битката с "Дружина полска" ще бъде навръх 3 март (неделя) от 8:40 часа българско време. В другия полуфинал един срещу друг се изправят Чехия и Турция 1.

Българската делегация в Бакурани е водена от Тошко Стоянов, който е председател на комисията по Снежен волейбол към БФВ, а в Грузия е акредитиран треньор на момчетата.

"Емоцията беше вълшебна, отстрани отбора на момичетата и треньора ни подкрепяха и настроението на цялата делегация беше възторжено. Всички бяха усмихнати и уверени, че могат да играят повече. За мен беше много щастлив миг и бях много горд, че успях да помогна на момчетата да си повярват и да се мобилизират да направят добра игра. Чуваха моите предложения, усещаха моята подкрепа от скамейката до тях и сглобихме силен екип, говорейки си на един език и обединявайки ни едно чувство на взаимно доверие и вяра с нашите възможности", разказа Стоянов за официалния сайт на БФ Волейбол.

В същото време женският отбор на България също записа дебютната си победа на шампионата, надигравайки Грузия 2 с 2:1 (17-15, 9-15, 15-12) гейма и така ще спорят с Румъния за седмото място в крайното подреждане. Двубоят е в 3 март (неделя) от 10:00 часа българско време.

"Момичетата, които са на по 16-17 години започнаха първенството с доста вътрешно напрежение в първите два мача. Стъпват да играят на сняг за пръв път и трите са заедно в този отбор от два дни. Успяваха в някои периоди да стопят разлика от 4-5 точки. Но и лесно даваха 3- 4 точки на опонентите си. Играха с отбори с опит - Турция и особено Италия, които са фаворити в нашата група. Днес в първия мач излязоха с повече настройка и играха по-успешно, но с няколко късметлийски топки на арменския отбор в решаващи разигравания, загубиха мача. Мобилизираха се за последния мач в групата и успяха", посочи още Тошко Стоянов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музеите в Плевен ще посрещат посетители със свободен вход на 3 март
Музеите в Плевен ще посрещат посетители със свободен вход на 3 март
Нови местни избори ще се проведат в Белград
Нови местни избори ще се проведат в Белград