НОВИНИ

Мирослав Живков пред БНТ: България е сред най-добрите отбори в Европа и това е чувство на гордост (ВИДЕО)

Треньорът на националния отбор по волейбол за мъже до 20 г. изрази радостта си, след като тимът спечели сребърните медали на еврошампионата.

мирослав живков бнт българия сред добрите отбори европа чувство гордост видео
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 08.09.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Треньорът на националния отбор по волейбол за мъже до 20 години Мирослав Живков е горд, че младежките национални отбори на България постигат успехи и прославят страната на европейско ниво.

Наставникът отличи работата на възпитаниците си, след като спечелиха сребърните медали на европейското първенство за мъже до 20 години.

"Чувстваме се горди и удовлетворени. Направихме го за българи по най-добрия начин. Бяхме близо до това да спечели и финала. Трябва да си направим равносметка, да извадим изводи и да продължим напред. Играхме срещу един от водещите отбори. България загуби от световния шампион. България загуби равностойна битка и направи изключителен мач. Разликата бе в търпението, самочувствието и спокойствието, което имат французите. Готвят се в спортни центрове и играят заедно в отборите. Играят в първа лига на Франция. България е сред най-добрите отбори в Европа и това е чувство на гордост", сподели Живков при гостуването си в предаването "Арена спорт".

Специалистът очаква младежите да станат част от мъжкия национален отбор.

"Тези състезатели трябва да бъдат реализирани в мъжкия национален отбор. Това е посока в която работим от две години. Заслугата е на целия спортно-технически щаб, който работи непрекъснато с момчетата. Достойнството на нашия отбор е, че във всеки един мач вадеше най-доброто", добави Живков.

Треньорът на Берое благодари на Владимир Николов и Джанлоренцо Бленджини, който са помогнали на отбора със своя опит и знания.

"С Владимир Николов много си говорим за волейбол. Той влезе в треньорския щаб като спортен специалист. Експертното му мнение, опита и присъствието му дадоха резултат, за да направим крачка напред с него. Волейболна атмосфера с волейболни хора. Искам да благодаря и на Джанлоренцо Бленджини, очаква се от нашия отбор да попаднат момчета в мъжкия тим", допълни наставникът.

Според него интегрирането на млади състезатели в мъжките отбори, както на клубно, така и на национално ниво, ще помогне за развитието на волейболистите и съответно ще покачи нивата на отборите.

"Не виждам лошо да интегрираш млад състезател, който иска да работи, в мъжкия отбор. Трябва да проявиш малко повече търпение и да прекараш време с него в залата. Процесът е малко по-дълъг, но резултатите са по-големи. Младостта е основна част от нашия спорт и не трябва да бягаме от нея. Ако младите са основна част от отборите във вътрешното първенство, ще става по-бързо този процес", заяви още Живков.

Гледайте разговора във видеото!

Цялото предаване "Арена спорт" може да видите ТУК!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любов, отдаденост, величие - 95 години Локомотив София (ВИДЕО)
Любов, отдаденост, величие - 95 години Локомотив София (ВИДЕО)
Валежи и захлаждане идват в началото на новата седмица
Валежи и захлаждане идват в началото на новата седмица