Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

МС: Създават се четири работни групи за сътрудничество с РСМ

от БНТ
19:12, 21.01.2022
Чете се за: 03:12 мин.
По света
създават четири работни групи сътрудничество рсм
Слушай новината

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков се създават четири междуведомствени работни групи за сътрудничество с Република Северна Македония, съобщиха от Министерския съвет.

Работна група в областите икономика, търговия и иновации

В междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите икономика, търговия и иновации съпредседатели са заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката, заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите и министърът на иновациите и растежа.

За членове на работната група са определени представители на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на земеделието, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Работна група в областите инфраструктура, транспорт и свързаност

Съпредседатели на междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите инфраструктура, транспорт и свързаност са заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, министърът на транспорта и съобщенията и министърът на енергетиката.

За членове на работната група са определени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на енергетиката, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Работна група в областите европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона

Създадената междуведомствена работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона има за съпредседатели заместник министър-председателят по климатичните политики и министър на околната среда и водите, заместник министър-председателят по ефективно управление и министърът на правосъдието.

Като членове в работната група участват представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на правосъдието, Министерството на електронното управление, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Работна група в областите култура, наука и образование, и младеж

В междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите култура, наука и образование и младеж съпредседатели са министърът на образованието и науката, министърът на културата, министърът на туризма и министърът на младежта и спорта. За членове на работната група са определени представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и на администрацията на Министерския съвет.

Съгласно заповедта съпредседателите на всяка една от работните групи председателстват заседанията на съответната работна група на ротационен принцип по компетентност в съответствие с темите от дневния ред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Милена Тодорова с 22-о време в индивидуалното на 15 км в Антхолц-Антерселва
Милена Тодорова с 22-о време в индивидуалното на 15 км в Антхолц-Антерселва
Румъния свиква Съвет по сигурността след искането на Русия
Румъния свиква Съвет по сигурността след искането на Русия