НОВИНИ

Над 10 селища в Смолянско са без ток

селища смолянско без ток
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 26.11.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Спокойна е пътната зимна обстановка в Смолянска област, но има селища без ток. Всички пътища се почистват и обработват от пътноподдържащите фирми. Въведено е ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета на прохода Превала на път Лъки – Рожен и на отсечката Момчиловци – местност “Момина вода“. Закъсали автомобили и бедстващи хора няма.

По данни на Пътна полиция не се наблюдава засилване на автомобилното движение и трафика в областта е нормален, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян старши комисар Цветан Цанков.

Поради аварии на далекопроводи на територията обслужвана от РУ – Девин няма ток в селата-Селча, Стоманево, Чуреково и Осиково. Без ток са и част от гр. Доспат и селата Чавдар, Барутин, Бръщен и Црънча. Последните две селища Бръщен и Црънча са без вода, заради прекъсване на електрозахранването.

На територията обслужвана от РУ-Чепеларе няма ток в Забърдо, Павелско, Хвойна, Малево и Орехово, каза още директорът на Областната дирекция на МВР в старши комисар Цветан Цанков. Авариите по електропреносната мрежа са причинени от паднали дървета след обилния дъжд от вчера, който премина в мокър и тежък сняг през нощта. На високите места в областта снежната покривка достигна 30 см.

Автор: Величка Петкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици паднали дървета и блокирани улици заради снега в София
Стотици паднали дървета и блокирани улици заради снега в София
Движението в област Монтана е напълно ограничено за всички МПС-та над 12 т
Движението в област Монтана е напълно ограничено за всички МПС-та над 12 т