НОВИНИ

Над 100 000 са вече жертвите на COVID в Германия

протича изборният ден германия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:11, 25.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Повече от 100 000 души са починали от COVID-19 в Германия от началото на пандемията.

Най-голямата европейска икономика се бори с нов скок в случаите на коронавирус и регистрира 351 смъртни случая през последните 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи достигна 100 119, според данни от института Робърт Кох.

Някои болници вече са изправени пред "остро претоварване", което наложи прехвърлянето на пациенти с COVID в чужбина, каза Гернот Маркс, ръководител на Германската интердисциплинарна асоциация за интензивно лечение и спешна медицина.

Германия обяви по-строги COVID ограничения, като за пътуване в транспорта или ходене на работа е необходим зелен сертификат.

Няколко от най-тежко засегнатите райони въведоха частични локдауни.

Скокът на броя на заразените и починалите предизвика ожесточен дебат в Германия дали да последват примера на Австрия и да направят ваксинацията задължителна за всички граждани.

Бъдещият канцлер Олаф Шолц изрази подкрепа за задължителната ваксинация и каза, че новото му правителство ще инвестира един милиард евро в бонуси за здравните работници на първа линия на пандемията.

Четвъртата вълна в Германия отчасти се дължи на относително ниския процент на ваксиниране. 69% от населението е ваксинирано, за сравнение във Франция имунизирани са 75 на сто от населението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда моли БФС да смени рефера за мача с Левски
Арда моли БФС да смени рефера за мача с Левски
Антъни Иванов с едно второ и две трети места в САЩ
Антъни Иванов с едно второ и две трети места в САЩ