НОВИНИ

Над 160 000 французи протестираха срещу санитарните пропуски

160 000 французи протестираха санитарните пропуски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:25, 28.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Над 160 000 души участваха в демонстрации срещу санитарните пропуски във Франция.

Тази събота беше седмата поред, която противниците на санитарните пропуски излязоха по улиците в цялата страна. Във Франция бяха планирани повече от 200 протестни действия, няколко от които в Париж.

Според министерството на вътрешните работи над 175 000 души са участвали в демонстрациите миналата събота, а почти 215 000 на 14 август.

От 9 август санитарните пропуски във Франция са задължителни за посещение на кафенета, ресторанти, големи търговски центрове, както и за пътуване със самолети и влакове на дълги разстояния.

Документът предполага преминаване на пълен цикъл на ваксинация срещу COVID-19, отрицателен тест за коронавирусна инфекция или потвърждение за преболедуване след заразяване с инфекцията.

Хиляди преминаха днес през Берлин с няколко протестни шествия. По информация на полицията по време на неразрешените протести са арестувани 80 човека.

Сред арестуваните са предимно ръководители на протестиращите, за да се предотврати по-нататъшно ескалиране на ситуацията, заяви говорител на полицията.

По-голямата част от протестиращите са се разхождали по улиците без маски. Хората излязоха на улицата след дебата в Германия дали следва да бъдат въведени ограничения за неваксинираните граждани.

Силите на реда са използвали лютив спрей, когато демонстрантите са се опитали да пробият огражденията. Съобщава се за един ранен полицай по време на сблъсъците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пд остава без успех в Първа лига
Локомотив Пд остава без успех в Първа лига
Жълт код за дъжд и гръмотевични бури в 9 области
Жълт код за дъжд и гръмотевични бури в 9 области