НОВИНИ

Над 30 големи аварии са отстранени по жп мрежата

Всички екипи са на терен

големи аварии отстранени мрежата
bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 26.11.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Над 30 големи аварии са отстранени до момента по жп мрежата, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура". Основните проблеми са причинени от паднали дървета и далекопроводи.

Всички екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ са на терен и работят за отстраняването на авариите по жп мрежата, съобщиха от компанията. Движението на влаковете в страната се осъществява в условията на усложнена зимна обстановка.

По разпореждане на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков от петък в НКЖИ е създадена организация за действие при усложнени зимни условия, като са мобилизирани всички екипи и техника.

Основните проблеми по железопътната мрежа са причинени от паднали дървета и далекопроводи върху железния път и контактната мрежа.

От 00:00 ч. на изминалата нощ всички екипи и налична техника работят в проблемните участъци в условията на силен вятър и снегонавявания за своевременно отстраняване на проблемите и осигуряване на движението на влаковете.

Участъците от жп мрежата се обхождат превантивно.

Към момента е прекъснато движението на влаковете и се работи за неговото възстановяване в следните участъци: Славяново – Търговище, Свищов – Левски, Смядово – Комунари, Дъбово – Тулово, Дъскотна – Люляково, Царева ливада – Трявна, Борово – Иваново, Дряново – Дебелец, Перник разпределителна – Разменна, Ветово – Сеново. На пътя Самуил – Силистра работи снегорин.

На места извозват пътници на БДЖ с автобуси.

На 19 ноември няколко крайградски пътнически влака между Варна и Добрич бяха отменени заради провиснали и паднали клони от дървета на железния път.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 надви отново Шоутайм за шестия си успех в баскетболното първенство при жените
Монтана 2003 надви отново Шоутайм за шестия си успех в баскетболното първенство при жените
Спортно-техническата комисия към БФС потвърди отлагането на два мача от Първа лига за понеделник
Спортно-техническата комисия към БФС потвърди отлагането на два мача от Първа лига за понеделник