НОВИНИ

"Не съм искал да я убия и съжалявам" - каза пред съда перничанинът, обвинен за смъртта на съпругата си

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:21, 01.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата в Перник поиска постоянен арест за Димитър Димитров, който е задържан за убийството на съпругата си Анита. Престъплението е извършено в събота през нощта в блок в пернишкия квартал "Изток". Делото започна в окръжния съд в града.

"Не съм искал да убия съпругата си и съжалявам", каза пред съда Димитър Димитров.

Според прокуратурата Анита е била с множество наранявания по тялото вследствие на побой. Починала е от кръвозагуба и аспирация на белите дробове.

Прокуратурата твърди, че е събрала необходимите доказателства, че именно Димитров е извършил престъплението. В началото на съдебното заседание стана ясно, че той е пенсионер по болест и не работи. Санкциониран е за шофиране на автомобил след употреба на алкохол.

В семейството често е имало скандали, а домоуправителят на кооперацията, в която е жилището им, разказа пред БНТ, че Димитър Димитров не се е разбирал и със своите съседи.

В хода на делото стана ясно, че около полунощ на 29 април Анита е била вкъщи и Димитър се е прибрал от близко заведение, където е пил с приятели.

Час по-късно свидетели са разказали, че от дома на Димитрови се е чул скандал. По-късно камера е заснела Димитър да изхвърля дрехи в контейнер, които са намерени по-късно и по тях има следи от кръвта на Анита. Към 4.00 часа след полунощ той се е обадил на бащата на Анита с думите: "Май стана нещо лошо".

Вижте още в прякото включване

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финалната серия в Италия изправя Алекс Николов и Матей Казийски в спор за титлата
Финалната серия в Италия изправя Алекс Николов и Матей Казийски в спор за титлата
Деница Манолова е MVP на женското баскетболно първенство
Деница Манолова е MVP на женското баскетболно първенство