НОВИНИ

Николай Костов: Фаворити сме, но няма да подценим противника във втория мач

николай костов фаворити сме подценим противника втория мач
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
07:45, 28.07.2023 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
Български футбол
Слушай новината

Левски затвърди позицията си на фаворит срещу Шкупи след победата с 2:0 в Република Северна Македония, но "сините" няма да подценят съперниците си в реванша в София през следващата седмица. Това заяви старши треньорът Николай Костов на пресконференция след двубоя на изключително тежкия терен в Скопие.

"Изключително сложен мач за нашия отбор. На такъв терен не може да се говори за качество въобще на играта. Вие сами видяхте, от първата до последната минута имаше борба за топката по целия терен. Изключителен мач за нашия отбор и се радвам, че победихме, за което поздравявам нашите футболисти и публиката, която ни подкрепи", заяви старши треньорът на Левски.

"Резултатът е много добър, доволни сме. Ще подходим сериозно във втория мач и няма да подценяваме противника. Имаме два гола аванс и сме фаворити, но ние бяхме такива и преди мача. Според това, което можехме да направим на този терен, изиграхме добър мач", каза още наставникът на "сините".

Преди мача фенове на Левски бяха нападнати в Скопие, като един от тях е сериозно ранен и е откаран в болница. Костов заяви, че се надява привърженикът на "сините" да се възстанови напълно.

"Разбрах за инцидентите преди началото на мача. Съжалявам за това. Очакваше се да има провокации и наистина съжалявам. Надявам се да няма сериозно пострадали. Спортът е за да обединява хората", каза Костов.

"Със сигурност е добър резултат, стига да го затвърдим. На този терен не можахме да покажем футбола, който практикуваме, но важното е, че победихме", каза пред БНТ Андриан Краев.

"Мисля, че имаме добър аванс от два гола, но да не си мислим, че всичко е приключило, в София ни чака отново тежък мач, надявам се да победим и там", коментира пред БНТ и Кристиан Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Джартов: 90% от пожарите у нас са резултат от човешка дейност
Александър Джартов: 90% от пожарите у нас са резултат от човешка дейност
Бензема с дебютен гол за Ал Итихад
Бензема с дебютен гол за Ал Итихад