НОВИНИ

Николай Костов: Важно бе да победим, за да наградим публиката

Николай Костов
bnt avatar logo
от БНТ
22:53, 03.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Лига на конференциите
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов отличи играчите си и феновете дошли на стадиона да подкрепят отбора в реванш с Шкупи.

"Сините" победиха македонския тим с минималното 1:0 в мача реванш от втория елиминационен кръг на Лигата на конференциите.

"Играхме доста прагматично. Контролирахме играта през по-голямата част от мача. Не ни се получи в атака. Тежестта падна върху играчите в средата на терена и защитниците, които се изтощиха. Последните минути даже можехме да получим гол. През целия мач владеехме ситуацията. Не дадохме на противника да сътвори нищо пред нашата врата. Радвам се, че победихме, поздравих играчите, поздравявам и публиката. Това са реалните ни възможности в момента", заяви той на пресконференция след срещата.

В следващия кръг Левски ще се изправи срещу Апоел Беер Шева. Първата среща е на 10 август, четвъртък, в Израел. Преди това столичани срещат Локомотив Пловдив в шампионатен сблъсък.

"Следващият ни противник е сериозен. Ние сме сериозен отбор, макар да не ни се получи играта днес. Ще подходим по различен начин. Локомотив Пловдив е добър съперник, който играе много умно. Имаме стратегия, но първо трябва да се възстановим", допълни той.

Николай Колев призна, че играчите му са се превъзбудили след категоричната победа на Локомотив София.

"Умората падна върху играчите, играчи с топка - защитниците и полузащитниците. Играчите на Шкупи се справиха с нападателите ни. Започнахме много добре до първите 25 минути, но не продължихме в този темп, защото пипахме топката повече, отколкото е нуно. Нямахме динамика с 2-3 докосвания. Нарушаваше се циркулацията в средата на терена. Има причини да се представим по-неубедително днес. Все пак работим с млади футболисти, които се превъзбудиха след победата с 6:0 над Локомотив София. Уважението над всички противници трябва да бъде на ниво. Всички наши защитници се справиха много добре. Поздравявам и вратаря ни. Важно бе да победим, за да наградим публиката", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продават на търг пианото на Фреди Меркюри (СНИМКИ)
Продават на търг пианото на Фреди Меркюри (СНИМКИ)
Тръмп пристигна в сградата на съда във Вашингтон
Тръмп пристигна в сградата на съда във Вашингтон