НОВИНИ

Нойер се колебае дали да продължи с Бундестима

Вратарят на германския национален отбор все още не е взел решение за бъдещето си.

мануел нойер разкри водил битка рак кожата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 01.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на германския национален отбор Мануел Нойер все още не е взел решение дали да продължи кариерата си в Бундестима. Четирикратните световни шампиони отпаднаха на четвъртфиналите на Евро 2024 след драматично поражение с 1:2 срещу Испания след изиграването на продължения.

38-годишният капитан на Байерн Мюнхен говори публично за първи път след загубата на германците срещу "Ла фурия" през миналия месец, а баварците са на предсезонно турне в Република Корея.

"Все още не съм взел решение. Не е време да обявявам нещо и да казвам какво ще се случи след това. Трябва да се проведат още няколко разговора. Трябва да съм наясно какво точно искам", каза Нойер, цитиран от световните агенции в четвъртък.

Дългогодишните съотборници в германския национален отбор Томас Мюлер и Тони Кроос, и двамата на 34 години, напуснаха Бундестима след края на Евро 2024. Кроос дори сложи край на кариерата си като футболист.

Нойер ще бъде на 40-годишна възраст по време на Мондиал 2026 в САЩ, Канада и Мексико. Той е бил във вратата на Германия на четирите световни първенства и всички свропейски шампионати от 2010 година насам.

Следващите мачове на Германия са в Лигата на нациите срещу Унгария и Нидерландия в началото на септември. Нойер все още не е говорил официално с треньора на германския тим Юлиан Нагелсман.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще бъдат ремонтирани още пет "Кугър"-а
Ще бъдат ремонтирани още пет "Кугър"-а