НОВИНИ

Новак Джокович се прицели в "календарния шлем"

новак джокович прицели календарния шлем
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:08, 11.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

"Определено мога да си представя как печеля календарния Голям шлем. Определено ще се опитам, надявам се да се получи. Намирам се в страхотна форма, играя добре, нека се опитаме", обяви световният номер 1 Новак Джокович, след като спечели титлата на Уимбълдън.

Сръбският тенисист победи Матео Беретини с 3-1 сета във финала на турнира и вече е спечелил три титли от Големия шлем през 2021 година, като му остава само Откритото първенство на САЩ в края на лятото, за да оформи т.нар. "календарен шлем".

"Искам да поздравя Беретини и неговия екип. Днес мачът бе тежък, знам от личен опит, че не е приятно да загубиш финал, но съм сигурен, че му предстои страхотна кариера. Той има невероятна игра, много мощна, ударите му са като истински чук", каза Джокович след финала.

"Да спечеля Уимбълдън винаги е било моята детска мечта. Това е специално, наясно съм, че това е огромна чест и привилегия. Като седемгодишно дете в Сърбия си сглобявах трофея на Уимбълдън от каквито подръчни материали имах в стаята си, а сега да държа шеста титла от Уимбълдън, това е невероятно", допълни той.

"Значи, че никой от нас тримата няма да спре. Рафа и Роджър са легенди, те са двамата най-важни съперници в кариерата ми. Те са причина днес да съм, където се намирам в момента. Те ми помогнаха да разбера какво трябва да направя, за да стана по-силен психически, физически, тактически. През първите 3-4 години загубих повечето си големи мачове срещу тях, но нещо се промени в края на 2010 и началото на 2011 година и през последните 10 години съм на едно невероятно пътешествие, което няма да спре тук", каза Джокович по повод съперничеството си с Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Джокович не пожела да даде прогноза за финала на Евро 2020 между Англия и Италия тази вечер. "Аз съм футболен фен, така че ще се насладя на футбола тази вечер", сподели той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вотът в чужбина: От Мюнхен до о. Нантакет
Вотът в чужбина: От Мюнхен до о. Нантакет
Започна предаването и отчитането на изборните протоколи в Хасково
Започна предаването и отчитането на изборните протоколи в Хасково