НОВИНИ

Новият защитник на Левски Кристиан Макун: Искам да оставя добра следа и да запомнят с добро името ми

Новият защитник на Левски Кристиан Макун: Искам да оставя добра следа и да запомнят с добро името ми
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 07.08.2024
Чете се за: 06:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият защитник на Левски Кристиан Макун даде първото си интервю за клубния сайт на "сините". Националът на Венецуела разказа интересни неща за престоя си в Ювентус, в Интер Маями и за целите си с отбора на Станислав Генчев.

"Изключително щастлив съм да съм тук и това се усети от първия момент, още на летището, по начина, по който ме посрещнаха всички от отбора. Изключително благодарен съм за начина, по който ме посрещна отборът и съм много щастлив", бяха първите думи на латиноамерикенацът.

"Тук съм вече около седмица и се опознах с хората в съблекалнята, които се отнасят много добре с мен. Даже имах възможност да се разходя малко и да опозная града, като първите ми впечатления са отлични. Изключително съм впечатлен от феновете, от публиката и подкрепата, която оказват на отбора. Това ме впечатли най-много в първите дни", призна той.

"Истината е, че доста бързо дойде в главата ми решението да дойда в Левски. Знаех, че това е добре за моето развитие. Това е голям клуб и стъпка напред в моята кариера. Ситуацията в родината ми е трудна, през такъв период преминават съотечествениците ми. Може би затова ми отне един ден да размисля и да съм убеден. Знаех, че това е правилното решение и го взех много бързо", сподели защитникът.

"Любимата ми позиция на терена е централен защитник отляво с ляв крак. Там е позицията, на която се чувствам най-комфортно и там мога да помогна до голяма степен на отбора", смята Макун.

"Разбира се, имахме нашите прекрасни мигове с Венецуела на Копа Америка. Зарадвахме нашите сънародниците, нашите прекрасни фенове. Щастлив съм, че мога да пренеса самочувствието ми от турнира тук. Аз съм все още млад футболист, но тези мачове ми помагат да израствам, да добивам опит. Това ще ми помогне да дам своя принос за този голям клуб Левски", каза още той.

"Започнах моята професионална кариера на 16 години във Венецуела. Много ми помогна, че толкова млад станах шампион и това ми помогна да направя този голям скок и да премина в примаверата на Ювентус. Не осъзнавате колко е трудно за едно момче от Латинска Америка да играе за отбор като Ювентус. Имах щастието и огромния късмет да пристигна с един и същ ден в Ювентус с Роналдо. Тренирах с толкова големи футболисти и съм благодарен на Господ за тези моменти. После имах възможността да играя в Интер Маями и истината е, че там ми се получи добре, като изиграх силни мачове. Изкарах невероятен период, който ми помогна за следващата стъпка. Съзнавам, че съм още в началото на кариерата си, млад съм. В моята глава винаги е стояла и мечтата, вече реализирана, да играя в Европа. Минах през Анортозис и сега съм в Левски", разказа венецуелецът.

"Има много моменти и истории, които останаха в съзнанието ми завинаги от периода в Ювентус. Но отпечатъкът е от първия ден. Когато влязох в съблекалнята Киелини знаеше моето име и много факти за мен, което много ме изненада. Аз бях момче на 16 години, идващо от другия край на света. Поздрави ме, прие ме много добре. Той е като мой учител, човек, от когото много мога да науча. Другото е възможността да тренирам с Роналдо, да го наблюдавам, да правя упражненията заедно с него, да центрирам и да гледам как скача за ударите с глава. Гледах как бие фаулове, начина, по който се подготвяше за тренировката. Всичко това е впечатляващо", спомни си играчът.

"Дейвид Бекъм на първо място е много известен и голям човек, с голямо сърце. Изключително удоволствие бе да го срещна и да имам възможността да комуникирам с него. Подаваше ни ръка и когато бяхме победили, и в трудните моменти след не толкова добри мачове", добави футболистът.

"Удивих се от начина, по който съотборниците ми влязоха в мача с Локомотив (Пловдив), от желанието за победа. Знаех, че това е негостоприемен терен, казаха ми, че е отбор, който винаги може да те затрудни. Въпреки че можехме да постигнем по-изразителна победа всичко, което видях и начина, по който играхме, определено показва колко далеч може да стигне този отбор. Разбрах, че доста повече публика на Левски е можела да присъства на стадиона. Но тези, които бяха на трибуните, ме впечатлиха и това, което видях, беше невероятно", каза Макун.

"Надявам се на много хубави "сини" мигове заедно. Разбира се, бих бил щастлив да станем шампиони или да вдигнем купа на този стадион. Бих искал да оставя добра следа и да запомнят с добро името ми. Много искам да прекараме щастливите моменти заедно. Надявам още в събота да съм готов да играя. Все пак трябва да съм подготвен физически. Щастлив съм, че съм тук и ще играя пред тази публика", завърши Кристиан Макун.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски не изключи възможността ВСС да избере нов главен прокурор
Пеевски не изключи възможността ВСС да избере нов главен прокурор