НОВИНИ

Основен реализатор на БК Черноморец е извън терена за две седмици

БК Черноморец баскетбол
Снимка: БФБаскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 19.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Контузиите продължават да създават проблеми на Черноморец Бургас. След като останаха без Симеон Лепичев за дълъг период от време, „акулите“ ще трябва да се справят без още един от своите основни реализатори. От сметките на бургазлии отпадна и Джъстин Уотс. Новината бе обявена от старши треньора Васил Евтимов за Superbasket.bg. Американецът е аут до началото на декември. Причината е, че гардът има дислокация на пръста на крака.

32-годишният баскетболист се контузи по време на мача с Левски в началото на настоящия месец, когато въпросният пръст излезе от ставата на два пъти. 195-сантиметровият стрелец се е отървал от счупване, но самата става трябва да зарасне. Той вече пропусна една среща, тъй като бе по екип срещу Черно море Тича преди седмица, но не се появи в игра. Очаква се да бъде на линия на 5 декември, когато тимът от Бургас ще гостува на ЦСКА в мач от осмия кръг. От началото на сезона роденият в Дърам играч има на сметката си средни показатели 13.5 точки, 2.5 борби и 2.0 асистенции за 4 срещи в българския елит.

По този начин Уотс няма да играе в следващия двубой на Черноморец, който е тази вечер. „Акулите“ ще гостуват на Балкан Ботевград в мач от шестия кръг. Срещата ще започне от 18.00 часа в „Арена Ботевград.

Черноморец има три победи и три загуби, което ги поставя на третото място във временното класиране. От своя страна „зелените“ се намират на шестата позиция с баланс от два успеха и две поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
80% от собствениците на отопляеми оранжерии в страната няма да ги подготвят за следващия сезон
80% от собствениците на отопляеми оранжерии в страната няма да ги подготвят за следващия сезон
Александър Василев спечели титлите в Дубай, Йоана Константинова е трета в Мексико
Александър Василев спечели титлите в Дубай, Йоана Константинова е трета в Мексико