НОВИНИ

Остава ветровито и с валежи

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 17.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

По-студено от обичайното за средата на март беше днес в по-голямата част от страната. Във Враца бяха отчетени 2 градуса, в София – 3. Оправдават се и прогнозите за силен вятър в Източна България, в Бургас поривите достигнаха до 72 км/ч.

И през нощта ще остане ветровито, но валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 4°.

Утре по-значителна облачност ще има в източните райони от страната, където на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Максималните температури ще бъдат още по-ниски в сравнение с днес, между 2° и 7°. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви остава в сила в областите Бургас, Варна и Добрич и утре.

По-често облачно ще е в планините, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът там ще е умерен, по билата – силен, от север. Максималните температури ще се понижат още и в курортите ще са между минус 6 и минус 3 градуса. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

През почивните дни ще остане ветровито, особено в Източна България, където ще има и повече облаци. Ще се задържи и много по-студено от обичайното за това време от годината. В началото на новата седмица отново ще има валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат в реванша помогна на Барселона да отстрани Галатасарай от Лига Европа
Обрат в реванша помогна на Барселона да отстрани Галатасарай от Лига Европа
Д-р Михаил Илиев: Завръщането на Ериксен е грешка
Д-р Михаил Илиев: Завръщането на Ериксен е грешка